(VIDEO) Sex Pistolsi potpisali ugovor s Universalom: Album uskoro

PinterestFacebookTwitterShare

Uprkos tome što su iz iste kompanije prognani sredinom 70-ih, vodeći britanski pankeri više od tri decenije nakon vrhunaca slave potpisali su ugovor s Universalom. Prošireno izdanje legendarnog albuma “Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols” pojaviće se na tržištu ove godine, javlja BBC.
 
Karen Simonds iz Universala naglasila je da se izdavanje podudara s 35. godišnjicom izlaska navedenog albuma i dodala: “Veselimo se saradnji s bendom i proslavi uticaja koji su imali na muzički svet. Raditi ovakvo nešto san je svakog zaljubljenika u muziku”.
 
Bend, najpoznatiji po hitovima poput “Anarchy In The UK” i “God Save The Queen”, oformio se 1975. godine. Predvođeni Džonijem Rotenom podsticali su obožavaoce da se suprotstavljaju vlastima i nametima društvenog ustrojstva. 1976. godine potpisali su za EMI (kojeg su u međuvremenu kupili Universal i Sony), ali ugovor je bio kratkog veka zbog intervjua uživo u kojem su članovi benda neprestano psovali što je dovelo do medijskog linča i raskida ugovora.