(VIDEO) IL Divo u septembru u beogradskoj Areni

PinterestFacebookTwitterShare

Popularni klasični-pop kvartet IL Divo nastupiće u okviru svoje nove svetske turneje 2012. godine i u Beogradskoj areni, 22. septembra, najavljeno je iz Arene.
 
IL Divo 2012 svetska turneja prati objavljivanje njihovog poslednjeg albuma „Wicked game“, a turneja počinje u septembru i uključuje koncerte u Austriji, Srbiji, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. 

Švajcarski tenor Urs Buhler, bariton Karlos Marin iz Španije, francuski pop pevač Sebastian Izambard i tenor David Miler iz Amerike, prvi put nastupili su zajedno 2003. posle iscrpne potrage muzičkog producenta Simona Cowella da pronađe četiri pevača različitog individualnog talenta koji bi, kao grupa, napravili autentičan spoj. 

Prodali su više od 26 miliona albuma, preko 2 miliona ulaznica za koncerte i vlasnici su 150 zlatnih i platinastih diskova, 

Na novoj turneji, po najavi organizatora, IL Divo donose scenu još atraktivniju od prethodne a publiku će iznenaditi gotovo filmski scenario koji će pratiti svaku numeru. Turneja 2012. donosi muzičku kombinaciju koju čine stare kao i premijerne pesme sa njihovog novog albuma „Wicked game“ koji je, od objavljivanja u novembru 2011, već prodat u preko million primeraka širom sveta. 

„Wicked Game“ je peti studijski album koji pored naslovne numere, obrade pesme Chrisa Isaaka, uključuje i pesmu Roya Orbinsona “Crying”, adaptaciju kompozicije “Adagio for Strings” Samuela Barbera pod nazivom “Dove L’Amore” kao i verziju pesme “Time to Say Goodbye”. 

“Stalno se trudimo da podižemo stvari na nov nivo,” izjavio je Urs Buhler. “Svaki put kada uradimo nešto novo, želimo još bolje. Radujemo što još uvek to i uspevamo.” 

Ulaznice su u prodaji od petka, 30. marta a ekskluzivni VIP paketi biće dostupni na svim tržištima i uključivaće ulaznicu sa najboljim mestom, upoznavanje, fotografisanje, uzimanje autograma i limitirani poklon od članova kvarteta.