X
  • English
X

Afterhour

4 načina da IZLEČITE GLAVOBOLJU kod kuće potpuno prirodnim putem

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Stres na poslu je jedan od osnovnih uzročnika glavobolje koja blokira našu produktivnost i put ka ostvarivanju željenih ciljeva. Iako je trenutna promena godišnjeg doba povećava, glavobolju ne morate lečiti veštačkim preparatima. Ovo su četiri načina da je izlečite kod kuće, sastojcima koje možda već imate, potpuno prirodno.

Ulje lavande

Ovo ulje je odlično za lečenje glavobolje, a pored divnog mirisa ima veoma umirujuća dejstva. Možete se inhalirati ovim uljem ili ga utrljavati masažom direktno na telo, u svakom slučaju osećaćete se osveženo i ’preporođeno’.

Hrizantema

Ova biljka veoma je delotvorna, a u vekovima iza nas korišćena je za lečenje groznice. Jedna studija je pokazala da su oni koji su je dnevno konzumirali imali 70 posto manje glavobolja. Proleće je stiglo, a cveća je sve više te se možete odlučiti i na samostalno sušenje ovog cveta za čaj.

Laneno seme

Lan sadrži onega-3 masne kiseline koje smanjuju upale koje mogu biti jedni od glavnih razloga za vašu glavobolju. Njega možete koristiti na nekoliko načina, među kojima najviše ulje lanenog semena i celo seme.

Heljda

Ona sadrži odlične sastojke koji pomažu u smanjenju upala, glavobolja i dugotrajnih migrena. Takođe heljda je sadrži puno antioksidanata koji pomažu u borbi protiv oštećenih ćelija, piše She finds.

Svakodnevno konzumiranje ovih namirnica ukloniće vaš stres i glavobolje kako biste mogli svoje poslove da obavljate bez smetnji.

Povezane vesti

Sigurna glavobolja zbog hrane

Stres na poslu je jedan od osnovnih uzročnika glavobolje koja blokira našu produktivnost i put ka ostvarivanju željenih ciljeva. Iako je trenutna

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.