X
  • English
X

bizlife-magain-online

Afterhour

4 načina da podizanjem svesti unaprede KVALITET ŽIVOTA

PinterestFacebookTwitterShare

Osvešćivanje se može uvežbati, a zahteva samo koncentraciju i da budete prisutni i lišeni osuda u ovom trenutku. Treba da podstaknete prihvatanje stvari koje se neminovno dešavaju i da izbegavate da razmišljate o prošlosti ili brinete o tome šta se može desiti u budućnosti.

Na ova četiri načina možete unaprediti kvalitet svog života, objavio je ’Addicted2success’:

  1. Podsticanje mira

Mnoge studije ponudile su naučne dokaze da svesnost smanjuje stres, a da je to ujedno i jedna od najbitnijih stavki današnjice koja je puna žurbe i nervoze. Fokusiranje na sadašnji trenutak smanjuje mogućnost da naše misli otplove daleko i priđu stresnim sećanjima. Teško je uvežbati ovu veštinu ali kada jednom pređete određenu crtu sve nakon toga ide veoma lako. To postaje vaš stil života, a koncentrisanost ima i mnoge druge benefite naročito kada je u pitanju posao i produktivnost.

  1. Sa lakoćom puštajte stvari od vas

Loša misao ulazi u vaš um kao crv u jabuku i ne pušta vas na miru. Od izuzetne važnosti je da naučite da pustite stvari i misli niz vodu. U suprotnom vaš um će se stalno vraćati na odluku koju ste doneli na primer na poslu i na razmišljanje o tome da li je to ugrozilo nekoga od vaših kolega, iako ste sve uradili opravdano. Vaša samokritika ne prestaje po celu noć. Meditacija i vežba vaše svesnosti treba da bude koncentrisanje na nešto. Najbolje na vaš dah i disanje. U tom trenutku je veoma bitno da pustite sve druge misli.

  1. Sredstva fokusa i koncentracije

Kao što je već pomenuto ključ je u tome da se fokusirate na jednu stvar i da pustite sve druge misli da prolaze pored vas, iako su neke od njih veoma emotivno bitne i trude se da privuku vašu pažnju. Što ste jači u odolevanju, vaš karakter je stabilniji, a vaš mir postaje konstanta. Mnoga istraživanja su pokazala da nam svesnost pomaže i u mnogim drugim aspektima života. Kada je uvežbamo možemo naš fokus održati i u kasnim popodnevnim satima. Nećemo posustajati kada je najbitnije i u svakom trenutku ćemo biti u stanju da se fokusiramo i posvetimo onome što radimo tada kako bismo ga završili brže i bolje.

  1. Poboljšava sposobnost donošenja odluka

Ukoliko niste pod stresom i imate jasan um usredsređen na cilj, odluke koje su neminovne i koje morate sprovoditi mnogo su za vas lakši zadatak. Svesnost povećava samosvest. Učimo šta je to što nas blokira i zašto je to tako. Dobijamo samopouzdanje i sa više stabilnosti stajemo iza stvari koje odlučimo. Snažniji smo pred stresom. U mogućnosti smo da hladne glave bez padanja u vatru i srdžbe stanemo pred nevolju i donesemo najbolju odluku zbog koje nećemo žaliti.

Povezane vesti


Izvor: BIZLife

Piše: D.G.