5 stvari koje nikako ne treba da držite na radnom stolu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Organizacija je nekim ljudima u krvi, ali za većinu predstavlja opterećenje i obavezu. Možda ste previše zauzeti da pospremite radni sto ili jednostavno uživate u kreativnom haosu.

Bez obzira na to, neuredan radni sto može imati negativan uticaj na vašu produktivnost, rad i koncentraciju.

Evo šta nikako ne smete da držite na svom stolu u kancelariji:

1. Ručak

Možda mislite da ćete uštedeti vreme ako ručate za stolom, ali vam to nikako neće pomoći u radu. Štaviše, može i te kako da vam odmogne. Umesto toga – prošetajte. Ručajte u obližnjem parku, restoranu, kantini. Promena okruženja može da vam pomogne da budete kreativni i da se setite nekih novih ideja, projekata.

2. Prljave šolje za kafu

Šolje sa talogom od kafe mogu stvoriti dodatnu zbrku na vašem stolu, a nikako se ne preporučuje da imate otpad pored vas. Odvojite minut i odložite prljave sudove u kuhinju.

3. Mobilni telefon

Ovo verovatno ljudima najteže pada – da ne uzimaju mobilni telefon dok rade.
Ukoliko vaš posao zahteva da budete u kontaktu sa klijentima, to je u redu. Odložite telefon ako uhvatite sebe da previše vremena provodite na društvenim mrežama.

4. Slatkiši

Iste činjenice važe i za slatkiše kao i za ručak. To će vam samo dodatno odvući pažnju. Umesto toga, odredite 10 minuta pauze kada ćete moći da pojedete neko voće ili zdravu užinu.

5. Proizvodi za ličnu higijenu

Četkicu za zube i ogledalo odložite u fioku – i to je u redu da imate kod sebe. Ali makazice, pincetu, dezodorans obavezno ostavite kod kuće. Jednostavno rečeno – vaša profesionalnost može biti dovedena u pitanje.

Izvor: Business Insider

Foto: Pixabay