X
  • English
X

Afterhour

6 stvari oko kojih MORATE biti sebični u vezi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: printscreen

Ljubavna veza podrazumeva život u dvoje pun kompromisa. To je zajednica u kojoj se sve deli i u kojoj nikada niste na prvom mestu vi kao pojedinac već vaša zajednica. Ipak, stručnjaci napominju da kada su u pitanju neke stveri jednostavno morate biti sebični u vezi kako biste sačuvali jedinstvenost i samostalnost. O kojim stvarima je reč piše Mind body green.

Nezavisnost

Ona je naročito važna za žene. Najgore što sebi možete da uradite je da ste toliko zavisni od partnera da uopšte ne funkcionišete kada on nije tu. Odnos u kojem ste po ceo dan zajedno nije zdrav. Parovi koji rade zajedo moraju da budu veoma svesni i da imaju mnogo hobija i prijatelja kako bi ipak održali život i van veze. Odnos u kojem jedan partner izdržava drugog takođe je veoma loš i često se završava loše. Cilj veze je da dve, ravnopravne, osobe budu u zajednici ljubavi. Nezavisnost je ključ uspeha i upravo je to ono što će privući drugu osobu.

Identitet

Sigurno znate nekoga ko se menjao sa svakim partnerom… Ukoliko se zabavlja sa sportistom i sama osoba počinje da trenira, ukoliko se zabavlja sa rokerom počinje da oblači crne majice i tako dalje. Ne dozvolite da izgubite svoju jedinstvenost i ono po čemu vas drugi prepoznaju, zbog partnera. Ljubavnici dolaze i odlaze, a vaš identitet treba uvek da bude original i da ga samo izgrađujete i razvijate.

Sreća

Ne dozvolite da vas ljubavni odnos odvoji od stvari koje vas čine srećnim. Prirodno je da nećete deliti baš sve interese sa partnerom. Zato uvek ostavite prostor i vreme za sebe i stvari koje će vas činiti srećnim. Važno je da ugađate sebi i da stvarate sreću koju ćete uneti u odnos. ne dozvolite da mrzovolja i nervoza partnera utiču ili brane vašu sreću.

Snovi i ambicije

Ukoliko sami niste zadovoljni sobom niko neće biti zadovoljan vama. Pre nego što krenete na put stvaranja porodice i zajednice važno je da izgradite sebe i svoju ličnost. Veza je puna kompromisa ali uvek znajte šta je za vas prioritet. Ne dozvolite da neko guši vaše ambicije naročito ne partner. Koračajte za svojim snovima jer to je jedini put ka sreći.

Verovanje

Stvari u koje verujete su vaše i lične i ne dozvolite da neko na njih utiče ili se u to meša. Nije važno da li je reč o tome da verujete u Boga ili u princip ’dobro se dobrim vraća’ radite stvari onako kako verujete, osećate i u skladu sa onim što donosi mir, ljubav i ispunjenje vašem srcu. Neka vaše navike i verovanja budu lična stvar i samostalno u njima uživajte.

Pravo da budete saslušani

Ne dozvolite da vam neko nameće svoje mišljenje. Svako treba da sasluša šta vi imate da kažete, naročito u stresnim situacijama i svađama. Takođe vi ne treba partneru da budete osoba koja će ga bespogovorno slušati i koja će pratiti samo njegove ideje. Svakome je potrebno da popriča sa voljenom osobom i sa njom podeli dan.

Povezane vesti


Izvor: BIZLife

Foto: printscreen

Piše: D.G.