9 najboljih TV serija koje publika obožava, ali ne i kritika

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Postoje serije za koje se publika “zakači” već posle prve epizode, ali kritika im ni posle nekoliko serijala ne postaje naklonjena.

Sajt Bright Side napravio je listu omiljneih serija snimljenih nakon 2010. godine. Namerno su izostavili serije poput “Igru prestola”, “Šerloka”, “Fargo”, “Downton Abbey” i “True Detective”.

Westworld

Teško je naći impresivniji tim od onog u seriji “Westworld”: Džonatan Nolan (brat Kristofera Nolana i ko-autor svih njegovih filmova) kao scenarista i producent; neverovatni Entoni Hopkins kao glavni glumac; Ramin Đavadi, kompozitor. Neki kažu da ono što možda najviše vredi u seriji “Westworld” jeste muzika. Drugi ovu seriju upoređuju sa “Igrom prestola” zbog melodramatičnog zapleta i neverovatnih slika predela.

IMDb ocena: 9.2

The Young Pope

“Mladi papa” nova je TV serija Paola Sorentina, u kojoj glavnu ulogu kontroverznog mlađanog pape tumači Džud Lou. Svaka scena je estetski savršena, tako da ćete poželeti da neke epizode gledate iznova i iznova. Provokativna, intelektualna i magnetična, ova drama će vas držati na iglama.

IMDb ocena: 8.5

Stranger Things

Serija o kojoj se dosta govorilo. Kombinuje tri žanra: srednjoškolski kliše u kome štreberi ustaju protiv nasilnika, naučnu fantastiku o ludim naučnicima koji svoj vrhunac doživljavaju osamdesetih godina prošlog veka i strašnu misteriju u fazonu Stivena Kinga. Ova serija, u kojoj glumi i Vinona Rajder kao i grupa harizmatičnih klinaca, uspela je da ukombinuje žanrove toliko dobro da je stekla armije obožavalaca širom sveta.

IMDb ocena: 9.0

Shameless

Ova američka komedija-drama je u stvari rimejk nagrađivane britanske serije istog imena. Radnja se vrti oko porodice Galager i njihovog oca alkoholičara, Frenka. Oni stalno upadaju u sve moguće nevolje i pokušavaju da prežive ovaj svet. Publika obožava ovu seriju – odličan humor, harizmatični likovi, i originalni zapleti. Upravo je to pomoglo ovoj komediji da postigne internacionalni uspeh i snimi čak 7 sezona.

IMDb ocena: 8.7

Peaky Blinders

Ova serija ima sve što možete da očekujete od krimi-drame: maglovitu i tmurnu atmosferu, magnetičnu muziku, nepredvidivu priču i kul heroje koje su briljantno odglumili Kilijan Merfi i Tom Hardi. “Peaky Blinders” već imaju fanove širom sveta i nastavljaju da osvajaju srca šire publike. Interesantna činjenica je ta da su glumci, kako bi serija bila realističnija i kako bi bolje dočarali atmosferu 19. veka, vežbali da govore na akcentu tog doba.

IMDb ocena: 8.8

Black Mirror

Nije jasno zašto kritika nije zavolela ovu seriju. Genijalna je isto koliko i strašna i upozoravajuća. Serija koju bi svako trebalo da pogleda, kao literaturu, priručnik za blisku budućnost.

Svaka epizoda fokusira se na zlo moderne tehnologije. “Black Mirror” pokazuje svet u kome živimo, u kome su ljudi potpuno zavisni od društvenih mreža…
Facebook je čak lansirao igricu zasnovanu na prvoj epizodi treće sezone pod nazivom “Nosedive”. U toj epizodi, svaka osoba može nekoga da oceni i odredi društveni status. Ako se ne ponašate u skladu sa društvenim očekivanjima, status, popularnost vam opada, i samim tim imate manje mogućnosti.

IMDb ocena: 8.9

Narcos

Serija koja publiku drži na iglama sve vreme, i koja je iz epizode u epizodu sve popularnija. U centru pažnje je Pablo Eskobar, kao i sve što se oko njega dešava – rast i širenje kokainskih kartela širom sveta.

IMDb ocena: 8.9

The Bridge Bron/Broen

Ovo je verovatno jedna od najfascinantnijih i najsofisticiranijih priča koje su ekranizovane. Tema, radnja i likovi – svi zajedno rade na tome da stvore savršeno ukomponovanu priču. Sve od lica do akcije deluje veoma prirodno u ovoj seriji.

IMDb ocena: 8.6

Suits

Ovo je jedna od serija na koju je lako “navući se”. U centru zbivanja su dva sjajna advokata: Harvi Spekter i Majk Ros. Ova dva momka mogu da pobede u skoro svakom slučaju. Ali ništa nije tako jednostavno kao što izgleda.

IMDb ocena: 8.7

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.