X
  • English
X

bizlife-magain-online

Afterhour

9 najvećih ZABLUDA kada su PARFEMI u pitanju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay/BIZLife

Parfemi, kao i vina, su nauka za sebe. Ovaj mirisni statusni simbol deo je naše svakodnevice ali, nažalost, postoje brojne zablude kada su nanošenje, odabir i kultura u pitanju. Saznajte koje su najčešće i promenite te navike što pre.

Držanje parfema u kupatilu

Toplota i vlaga vremenom ugrožavaju mirise i razgrađuju brže ulja u parfemu. Parfem ne može da se pokvari ali može da promeni miris. Dakle držite ga van kupatila.

Miris parfema na promo-papiriću je isti kao i na koži

Ovo je najveća zabluda, a njoj u prilog ide i činjenica da jedan parfem ne može da miriše isto na svakome zbog različitosti tipa kože.

Treba da isprskate oblak parfema i prođete kroz njega

Parfem treba da naprskate direktno na suvu kožu. Naprskajte ga na predele tela koji su najtopliji te će najbolje emitovati toplotu uz miris, a to su vrat i grudi. Na ovaj način parfem će se širiti celoga dana. Najvažnije pravilo – ne preterujte u količini parfema.

Kolonjska, toaletna, parfimisana voda i parfem nisu sinonimi

Ovi termini nemaju veze sa rodom. Razlika između kolonjske vode i parfema je u intenzitetu mirisnog ulja koji je naravno mnogo prisutniji u parfemu. Kolonjska vodica sadrži oko 3 posto esencije, toaletna voda oko deset, parfimisana voda između 15 i 20 posto dok parfem ima 25 posto esencije u sebi.

parfemi-cvece-PX

Utrljati parfem u kožu

Ovo samo razlaže parfem i čini da brže ispari. Naprskajte parfem i ostavite da ga koža prirodno upije, piše Biznis Insajder.

Svi parfemi su iste jačine

’Jačina’ parfema zavisi od intenziteta esencije u mešavini. Parfemi jačeg intenziteta treba da se nose u manjoj količini.

Što više to bolje

Preintenzivan miris zna da bude veoma odbojan. Takođe previše parfema može da promeni sam miris koji ste odabrali. Preintenzivan miris se smatra odlikom nekulture.

Parfem uvek isto miriše

Zapravo miris parfema se menja u toku dana, prvenstveno jer se vaša koža znoji ili suši tokom dana ali i ispušta toksine koje ste uneli.

Što skuplje to bolje

Ponekad je bolje kupiti parfem ’na točenje’ nego kupiti skupu marku kojoj više plaćate brend nego samu esenciju mirisa.

Povezane vesti


Izvor: BIZLife

Foto: pixabay/BIZLife

Piše: D.G.