Bela, neizostavna boja savremenog enterijera

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Izbor boja za životni prostor postao je pravi umetnički podvig. Kada niste odlučni koje biste boje kombinovali, najčešće se opredeljujete za belu, ili u celini, ili u kombinaciji. Sa razlogom, belu zovu vanremenskom bojom, međutim, ipak treba voditi računa kada su u pitanju njene nijanse i način kombinovanja.

Predlog je da se u kombinovanju nijansi bele vodite pravilom da se nijanse kombinuju samo sa čisto belom, a da uz nju unesete u ambijent i toplije bele nijanse ili hladnije bele nijanse. Bilo bi poželjno izbegavati kombinovanje toplih i hladnih nijansi bele, jer u tom slučaju hladno bele nijanse mogu izgledati zaprljano i pokvariti celokupni utisak o ambijentu.

Efekat preteranog “belila” u prostoru moguće je zaobići unošenjem detalja poput zelenih biljki, segmenata neutralnih boja, raznovrsnih tekstura, ili malo kontrasta koji mogu biti i u dekoracijama. Pravi primer za to je kombinacija hladnije nijanse bele i dekora betona kod regala ROSSO, kao i zida u puder roze boji koja u sebi sadrži toplije peščane nijanse i fotelje BARSELONA, čisto bele boje sa metalnim nožicama i recimo dekorativnim jastučetom sa kontrastnom bojom, upadljivim paternom i teksturom.

Kada je reč o spavaćoj sobi dizajneri preporučuju kombijacije čisto bele boje sa toplijim nijansama bele, ali i sa neutralnim bojama iz toplijeg spektra, poput kreveta CASTELLO 120, koji ima uzglavlje u neutralnoj bež nijansi.


Kompjuter sto LIBER u čisto beloj boji, u ambijentu toplog drvo dekora, kombinovan sa stolicom HTC-118, predstavlja odlično rešenje za radnu sobu. Prostor potreban za koncentraciju i buđenje kreativnosti, tzv. radni kutak, uvek možete upotpuniti sitnim detaljima, koji prate vaš karakter i potrebe, a doprinose i toplini ambijenta u kome boravite.


Ako vam je u nekoj prostoriji neophodan dodatan prostor za odlaganje, komoda koja predstavlja atraktivnu kombinaciju bele boje sa toplim drvo dekorom, idealno je rešenje. Ona je ujedno i odličan segment doma za izlaganje dekoracije u raznim neutralnim ili kontrastnim nijansama, ali i poput obaveznog „zelenog” detalja ili uvek poželjnih ogledala iznad njene površine.


Odabir svetlijih boja u ambijentu gde ćete kombinovati belu boju sa drugim tonovima i nijansama, svakako znači više svetlosti, prozračnosti, svežine i pozitivne energije u jednom savremenom životnom prostoru.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo