Beograd je dobio “Tartuf shop”: Živeli, uz vino sa tartufima! (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Braća Marko i Danijel Trifunović počeli su kao “lovci” na tartufe  pre 10 godina. Danas imaju firmu Damar i “Tartuf shop”, ekskluzivnu prodavnicu u samom centru Beograda koja vam nudi 25 najrazličitijih slatkih i slanih  proizvoda sa pečurkama koje se teško nalaze i vrlo su skupocene.

Da bi se stiglo do tartufa angžuju se posebni tragački psi, ali vi ne morate to da radite. U radnjici u Zetskoj ulici, blizu Skadarlije, sve je servirano. Vaše je samo da jedete ili pijete. Da, pijete, pošto postoji i vino sa tartufima. Možete ga degustirati uz sir (takođe od tartufa). 

 

 

Tu su i različiti namazi, ulje od tartufa, taljatele, pirinač, palenta, pa i crna i bela čokolada, med i praline od tartufa.


Sigurno se pitate koliko košta ovo zadovoljstvo? Najskuplji proizvod u radnji je poklon plišana kutija u kojoj su konzervirani celi tartufi, morska so  i nož za tartufe, ona košta 5.000 dinara.  Ulja od tartufa i teglice sa namazima možete kupiti po cenma od oko 500 do 700 dinara. Čokolada košta 1.000 dinara, a vino je 2.000 dinara. 

Možda niste ni znali da je Srbija, uz Istru i Italiju, jedno od najvećih nalazišta dragocenih tartufa.  Ima ih od juga pa do severa.

Jednog od gazdi “Tartuf shop” pitali smo zbog čega su tartufi tako eksluzivni i skupi?

“Skup je zato što je afrodizijak i zato što ništa ne može da zameni taj specifičan miris i ukus. Dešava se i da ljudi kažu da vole tartufe, a ne znaju ji šta su tartufi, Ima onih koji vole i cene tartufe, ima i  onih koji ne prepoznaju suštinu te pečurke”, objašnjava on.

Radnja u Zetskoj postoji oko 2 meseca. Ipak, ima više stranaca i turista koji su zainteresovani za kupovinu proizvoda od tartufa, ali ni domaći ljubitelji ove eksluzivne poslastice ne zaostaju mnogo.

Da posao dobro ide svedoči i najava otvaranja još tri radnje, a jedna će biti u Crnoj Gori.