Beogradska nedelja restorana od 1. oktobra

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Gastronomski festival – Beogradska nedelja restorana biće održan od 1. do 7. oktobra, u 50 odabranih ugostiteljskih objekata u prestonici Srbije.

Pod sloganom „Svi ste pozvani!“ u svim restoranima koji su deo tog festivala, gosti će moći da uživaju u kreacijama šefova kuhinja po jedinstvenoj ceni od 1.200 dinara.

Posebni jelovnici sastojaće se od najmanje tri sleda: predjela ili supe, glavnog jela i deserta, a sastavljeni tako da gostima prikažu upečatljiva jela koja na najbolji način predstavljaju konkretan restoran.

Organizator Igor Luković je na predstavljanju restorana koji učestvuju u Nedelji restorana, rekao da su restorani pažljivo odabrani tako da njihovi jelovnici pokriju širok spektar kulinarskih škola, regionalnih i nacionalnih kuhinja.

„Uživaće i ljubitelji mesa, kao i vegetarijanci, ali i oni koji preferiraju ribu, paste, burgere ili egzotične ukuse Dalekog Istoka“, ocenio je Luković.


On je objasnio da je u Njujorku 1992. godine održana prva Nedelja restorana, a da se zatim nastavilo širom sveta.

„Beograd je odavno zaslužio ovako nešto, jer u gastronomskom smislu zaista ima šta da ponudi“, dodao je Luković.

Spisak svih restorana, koji učestvuju u manifestaciji, sa specijalnim festivalskim jelovnicima dostupan je na sajtu www.nedeljarestorana.rs.

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife

Piše: T. K.