Bez izuzetaka: Ni premijerka ne može u restoran kad je već pun

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta AP

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern saznala je da nema izuzetaka kada je u pitanju poštovanje socijalne distance nakon što nije mogla da uđe u restoran koji je, prema merama za suzbijanje koronavirusa, bio pun.

Ardern i njen verenik Klark Gejford želeli su da subotnje popodne provedu na ručku u popularnom restoranu Olive u Velingtonu, glavnom gradu Novog Zelanda, dva dana nakon što je ta zemlja popustila mnoge mere, uključujući i ponovno otvaranje restorana.

(AP Photo/Jae Hong, File)

Međutim, pravila o socijalnoj distanci i dalje važe i propisuju da razmak između ljudi bude najmanje metar, zbog čega su mnogi restorani ograničili broj mesta za sedenje.

Upitan za komentar, portparol iz premijerkine kancelarije pojasnio da se čekanje ispred kafića ili restorana za vreme restrikcija zbog koronavirusa može svakome da se dogodi na Novom Zelandu: “Premijerka je rekla da će čekati poput svih ostalih.”

Ardern je širom sveta hvaljena zbog svog brzog i odlučnog odgovora na pandemiju.

Novi Zeland je zatvorio granice i uveo stroge mere zabrane u martu, i postigao je veliki uspeh u svom cilju uklanjanja virusa.

Tako je u ovoj zemlji u poslenjih pet dana prijavljen samo jedan novi slučaj zaraze, ukupno je potvrđeno ukupno 1.498 slučajeva i 21 smrtni slučaj.

Premijerka koja ODUŠEVLJAVA: SMANJUJE sebi i ministrima PLATU


Premijerka koja oduševljava održala lekciju: Ovako se osvaja POVERENJE GRAĐANA


Izvor: BIZLife

Foto: Beta AP