A “BGD NA VODI”? Đoković pazario dva apartmana na Menhetnu

PinterestFacebookTwitterShare

Srpski teniser Novak Đoković je, prema navodima Volstrit Žurnala, kupio dva apartmana na jednoj od najprivlačnijih lokacija za kupovinu nekretnina.

Đoković je na njujorškom rečnom ostrvu Menhetn kupio dva odvojena dvosobna apartmana, površine od po 185 kvadratnih metara, u objektu izvođača radova “565 Broome Soho” u Merzer stritu, u južnom delu Menhetna.

Objekat je projektovao čuveni arhitekta Renco Pijano, čiji je Đoković veliki poštovalac.

Stejsi Špilman, direktorka prodaje apartmanskog kompleksa, kaže da je Đoković na višim spratovima kupio dva odvojena apartmana, koji nisu blizu jedan drugom, tako da verovatno ne planira da ih spoji.

Ona nije želela da otkrije koliko je Đoković izdvojio za apartmane. Međutim, poznato je da na tom mestu uobičajena cena stambenih jedinica na višim spratovima počinje od 5,4 miliona dolara.

Kada apartmanski kompleks bude završen, 2018. godine, imaće dva staklena tornja sa ukupno 115 stambenih jedinica. Prodaja je počela u septembru i trećina stanova je već prodata.

Đoković je od izvođača “565 Broome Soho” ranije kupio jedan apartman u Majami Biču, takođe projekat koji je osmislio Renco Pijano.

“Volim dizajn te dve zgrade i njihova lokacija je fantastična. I Njujork i Majami su na mojoj putnoj listi svake godine, pa će biti uzbudljivo da stalno imam gde da se vratim”, naveo je srpski teniser u saopštenju.

Izvor: RTS