Biković brani Nemanjiće od “Nemanjića”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Glumac Miloš Biković gradi sve uspešniju svetsku karijeru. U intervjuu za NIN uputio je kritike na račun serije Nemanjići koje se, verovatno, mnogim njegovim kolegama neće dopasti.

Vreme je da se prave filmovi sa temom Nemanjića, samo da to bude kvalitetno. Ja obožavam kolege koji igraju u toj seriji, ali ne smemo više da ćutimo pred kvalitetom toga. I dokle god budemo ćutali, takve stvari će se ponavljati. To nije način da se snima serija. Takva priča ne sme da bude promašaj. Nemanjići će u svesti naroda ostati onakvi kako ih prikažu ti autori. A u seriji su banalizovani.

Izvor: NIN

Foto: YouTube screenshot

Komentari 6

 1. Lidija

  Izgleda je postalo in pljuvati tu seriju za koju licno mislim da je vrhunska. Mislim da je Bikovic nije ni gledao a to sto prica samo govori o njemu. Da si pravi kolega ne bi ni komentarisao pa cak iako ti se ne svidja.

  • Мићко

   Госпођо, ја прво мислим да ви веома мало знате о Немањићима. Такође сам уверен да ви нисте ни гледали нешто много квалитетних филмова, јер да јесте ви би сте видели да ни радња, ни сценографија, ни режија, па чак ни глума нису на задовољавајућем нивоу. Али да поновим најбитније, ви очито ништа не знате о историјским чињеницама о Немањићима.

 2. ANDREJ

  Vise je nego ocigledno,da su u pisanju scenarija za “Nemanjice”,islo ka zadovoljenju najnizih nacionalnih
  legendi o toj lozi,koje zadovoljava ukus,onog najsireg narodnog verovanja.Veliki hendikep je nepostojanje
  validnih istorijskih zapisa,koji bi makar malo,bili oslonjeni na realne cinjenice.Shodno tome,nepostojanju
  ni osnovnih istorijskih cinjenica,ni glumci nisu mogli da daju ubedljive karakterne uloge,vec potpuno
  papirnate stripovske neubedljive likove.Milos Bikovic je potpuno u pravu,nista ne treba raditi,da bi se
  samo zadovoljio ukus i tastina naroda.!!!

  • Kraljevska crkva Žiča

   Činjenice kažu : 1). da je rimski Papa preko poslanika 1217. poslao VENAC Stefanu Namenjiću, 2).da je Sveti Sava 1219. dobio autokefalnost za Srpsku pravoslavnu crkvu od carigradskog Patrijrha i da je dobio RUKU Svetog Jovana Krstitelja da kruniše srpske kraljeve , 3) da je 1220. Sveti sav u Žiči KRUNISAO brata po pravoslavnom obredu, 4) da su posle toga svi Nemanjički kraljevi krunisani u Žiči od srpskog arhiepiskopa i patrijarha., 5)….

 3. Nena

  Ljudi, o čemu pričate? Čovek je 100%u pravu. Tema je vrhunska, ali je film očajno urađen. Srbuja vapi za ovakvim temama. Cenim Gordana Mihića, ali je ovo sa Nemanjićima loše uradio. Dosadno je, razvučeno i da par glumaca nije koliko-toliko ispravilo stvar, bila bi potpuna katastrofa. Takođe tehnički je urađeno očajno. Šti ne daju Bjelogrliću da uradi posao. Ovako… Tužno!

 4. slobinator

  gledao sam prve dve epizode i odustao.jednostavno negledljivo je