BitefArtCafe slavi sedamnaesti rođendan

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Bitefartcafe ovog vikenda slavi sedamnaest godina postojanja, a tim povodom najavljeno je više koncerata i događaja u tom beogradskom klubu.

U petak 9. novembra nastupaće Makao bend, koji je punih 13 godina rezident tog kluba i koji će se pojaviti u ALL STAR izdanju – sa svim starim zvezdama na bini, a “najbitinija vest je da nam se Nancy vraća na binu”, ističu organizatori.

U subotu, 10. novembra nastupaće bend Gift, predvođen Jocom Ajkulom uz neodoljive obrade poznatih svetskih hitova kao što su Depeche Mode, The Cure, David Bowie, Placebo, Pulp Coldplay, Duran Duran.. Iznenađenje te večeri biće poznati gosti koji će se Joci pridružiti na bini.


Beograd je poznat po izuzetnoj ponudi noćnog provoda, novi klubovi se otvaraju svake sezone, određeni delovi grada preuzimaju status “centra klabinga” na određeno vreme, i u toj raznolikoj areni je veoma teško opstati duži niz godina i zadržati svoju vernu publiku.

Uprkos bogatoj klupskoj sceni, Bitefartcafe već sedamanaest godina održava status najboljeg kluba sa živom muzikom u Beogradu. Ovaj klub nastao je u zgradi Bitef Teatra, gde je radio skoro deceniju i po, gde je i poneo tu titulu. Novi BitefArtCafe se od 2014. godine nalazi na novoj lokaciji na adresi Mitropolita Petra 8, i to je jedini klupski prostor potpuno prilagođen živim svirkama i koncertima u Beogradu.

Enterijer tog kluba, napravljen je po uzoru na njujorške klubove sa “živom svirkom”.

U zgradi Bitef Teatra i dalje radi klub pod nazivom Soul Society, gde se organizuju koncerti i žive svirke soul, funk i jazz izvođača. Bitefartcafe je poslednjih godina iznedrio još jedan kvalitetan muzički projekat pod nazivom Musicology Sessions, koji u toku cele godine dovodi brojna imena sa svetske muzičke scene.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

Piše: T. K.