X
  • English
X

Afterhour

Bivši MARINAC: Šta da uradite kada vas napadne pas (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: printscreen

Klint Emerson je bivši pripadnik američkih Foki i na terenu se susretao sa raznim situacijama koje većina nas ne može ni da zamisli. Ono što možemo i što je veoma realan scenarijo u našoj zemlji jeste da nas napadne pas. Klint, koji je prošao mnogo treninga sa psima, daje konstruktivne savete kako šta da radite u ovoj situaciji kako biste prošli nepovređeni.

Kako on navodi prvo što morate da uradite jeste da budete sigurni da pas zaista želi da vas napadne. Zatim, iskoristite jaknu, majcu ili torbu kako biste odvratili pažnju psa sa vitalnih delova vašeg tela.

Kada se pas ustremi na nas refleksivno stavljamo ruke ispred sebe da bismo se zaštitili. Međutim Klint navodi da treba u prvi plan da stavimo spoljnu stranu podlaktice ali ne ogoljenu. Treba duksericu, maramu ili jaknu da obavijemo oko nje. Kao što možemo videti na dresurama i treninzima pasa. Na taj način zaštitićemo glavne arterije lakatne kosti. Radijalnu stranu moramo zaštititi po svaku cenu.

Ukoliko se situacija otrgne kontroli Emerson savetuje da bukvalno udarite psa u njušku. Kako on objašnjava ovo je najbolja ideja zato što je to velika meta. Kada ste pod ogromnim stresom i naletom adrenalina veoma je teško da se fokusirate. Tato je njuška odličan cilj, a pored toga to je izuzetno osetljiv deo tela psa.


Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: printscreen

Piše: D.G.