Cane, Koja, Gile, Vasil i Rambo – jedno veče na jednom gramofonu!

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube screenshot

BUKA!  (Beogradska Ultimativna Kulturna Akcija) u subotu, 14. aprila,u zgradi bivšeg “Kluza” (Masarikova 5 u potkrovlju) pravi žurku gde će se za gramofonima smenjivati: Cane (Partibrejkers, Škrtice), Njegova DJ ekselencija Crni Zub (Koja Disciplin A Kitschme), Gile (Električni orgazam),Vikler (Bad Copy), Vuča (ex Darkwood Dub), Vukašin (irieFM), Kojot (Hornsman Coyote, ex Eyesburn), Vasil Hadžimanov, Oliver (Kanda, Kodža i Nebojša) i Rambo Amadeus.

Kako se kaže u saopštenju, obzirom da mediji ne prate ovu scenu osim prilikom nekih festivalskih okupljanja, kao i da glas svakog od njih posebno ne može privući toliku pažnju javnosti, odlučili su se da okupe neka od najeminentnijih imena domaće alternativne scene koji će – u jednoj noći, umesto u standardnom formatu benda, nastupiti kao frontmeni u ulozi disk džokeja.

Karte će biti u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima od ponedeljka 26. februara, a prvih 200 karata prodavaće se posuper promotivnoj ceni od 800 RSD. Ulaznice na vratima koštaće 1800 dinara.

U višegodišnjem naletu kulturne dekadencije, urbana kultura u Beogradu i Srbiji trpi ozbiljne posledice zanemarivanja određenih gradskih vrednosti, navodi se u saopštenju.

„BUKA! je nastala upravo s ciljem da promoviše te vrednosti i muziku čije je postojanje ostavilo neizbrisiv trag u istoriji rokenrola čitavog regiona. BUKA! je svojevrsno putovanje upravo kroz esenciju rokenrola i svega što on predstavlja, kao i različitih muzičkih uticaja koji su formirali sve ove izvođače. BUKA! je okupila frontmene kultnih sastava koji će se svojim muzičkim izborom, u ulozi disk džokeja (na dve bine), predstaviti publici.“

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube screenshot