Čovek koji toliko ne pripada okruženju u emisiji „Šarenica“, da….

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube screenshot

Godinama, prenosi košarkaških utakmica nezamislivi su bez njegovog glasa. Ovih dana, neki, mahom u šali, kažu da ga je prezime preporučilo da vodi “Šarenicu”. O tome koliku je promenu napravio u poslu za BIZLife govori novinar RTS-a Slobodan Šarenac.

– Mislim da je potpuno u redu da Šarenac bude voditelj „Šarenice“. Skroz je u skladu jedno s drugim. Ako sam pokazao da to nije jedina stvar zbog koje sam dobio šansu da vodim ovu emisiju, to je još bolje.

Zna se da si veoma snalažljiv u živom programu. Ipak, promenio si fah, šta ti je za sada najteže?

– Ustajanje ranije ujutro radi spremanja za emisiju. Kasno legnem, a potrebno je da se naspavam koliko-toliko, kako šminkerke ne bi dobile nervni napad kada vide „šta treba pretvoriti u čoveka“.

Oni koji ne mogu da zamisle prenose košarkaških utakmica bez tebe pribojavali su se da ćeš napustiti taj posao. Kompromisi će biti neminovni. Na čiji račun?

– Ne želim da se odreknem sportskog novinarstva, tačnije komentarisanja košarke. Eventualno, u tom poređenju, „Šarenica“ ipak gubi.

Šta kažu ljudi iz sveta sporta koji su te videli u “Šarenici”?

– Nisu očekivali da ću se naći u toj ulozi, ali da mi dobro ide i da im se dopada to što radim.

Kako, iza kamere, reaguju gosti “Šarenice”?

– Ne mogu da veruju da sam toliko visok (dva metra) i lep. Naravno, u ovo drugo samo ja verujem.

Najlepši kompliment koji si dobio ovih dana?

– Parafraziram: „Ti toliko ne pripadaš okruženju u toj emisiji, da će na kraju ipak nešto dobro od toga da ispadne“.

Da li te je pogodila neka kritika?

– Posle 28 godina rada na televiziji nijedna kritika ne može da me pogodi. Toliko sam toga na televiziji preturio preko glave da sam naučio kako da se postavim.

Kolege koje te poznaju znaju da sti veliki štreber kada je reč o poslu. Kako se i koliko pripremaš za “Šarenicu”?

– Kao i za prenose košarke, pa još i više od toga, jer je ovo sada za mene novi teren.

U sportskoj redakciji sarađuješ s mnogo koleginica. Koliko se razlikuje rad s Anom Babić?

– Razlikuje se jer ovde gotovo da nema priče o sportu. Ana i ja smo već radili zajedno, i to baš na sportskoj priči, tačnije tokom Svetskog prvenstva u fudbalu. Sada sarađujemo ponovo i sve ide dobrim tokom jer oboje znamo šta se od nas očekuje.

Žika Nikolić vodio je “Šarenicu” 13 godina. Planiraš li da oborite njegov rekord?

– Ne verujem u obaranje tog rekorda. Niti mislim da bi trebalo toliko da trajem u „Šarenici“. Mada, nikad ne reci nikad.

Nada Topčagić prekrstila te je u Šarca. Pribojavaš li se da će te, posle izvesnog vremena, prekrstiti i neko iz sveta sporta?

– Nikakav problem. „Kuma Nada“ je uspešno odradila nastup u emsiji, a to je najvažnije. Ona je takvog duha da joj je sve oprošteno. Kada je to rekla hteo sam još više da se zezam na svoj račun i da odgovorim: „A sada za vas peva Nada Topčagić, i pola peva, pola Šarcu daje…“ Naravno, pritom bih pokazao rukom na sebe, da se zna koji je Šarac u pitanju.

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube screenshot

Piše: Nataša Mijušković