HAOS sa ulica preneli na internet: SRUŠILI sajt za kupovinu alkohola (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta AP

Delhi je pokrenuo internet-stranicu kako bi se izbeglo okupljanje ljudi u redovima za kupovinu alkohola, odnosno kako bi se ispunile mere socijalnog distanciranja uvedene zbog epidemije virusa korona.

Ispred prodavnica alkohola u glavnom gradu Indije stvaraju se dugi redovi nakon što su ponovo otvorene, a lokalne vlasti imaju velikih problema sa stanovnicima koji često ne poštuju pomenute mere.

U nekim mestima se savetuje stanovnicima da sa sobom nose kišobrane kako fizički ne bi bilo moguće da stoje preblizu, a Delhi je pokrenuo internet-stranicu za onlajn prodaju alkohola preko koje dobiju token, odnosno termin u kojem mogu da dođu u prodavnicu.


“Svi mogu da se prijave za e-token, potrebno je uneti ime i broj telefona, nakon čega će biti poslat e-kupon. Na taj način će osoba moći da kupi alkohol u obližnjim prodavnicama”, saopštile su vlasti.

Međutim, nakon što je pokrenuta, internet-stranica se ubrzo srušila zbog prevelike posete pa se trenutno radi na uspostavljanju funkcije. Oni koji ne kupe token stajaće u odvojenim redovima ispred prodavnica.

Vlada je u pokušaju da smanji potražnju povećala cenu alkohola za 70 odsto, ali efekta je malo, piše Raša tudej.

Izvor: 021, Klix

Foto: Beta AP