Deluje neverovatno, Almodovarov novi film nije o ženama

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Jedan od najpoznatijih evropskih reditelja, španski oskarovac Pedro Almodovar najavio je da će u julu početi snimanje novog filma “Bol i slava”. To će biti njegovo 21. ostvarenje, ali informacija koja je izazvala najviše pažnje je Almodovarova najava da će “Bol i slava”, za razliku od ostalih, biti “muški” film.

Višestruko nagrađivani španski reditelj proslavio se filmovima “Veži me”, “Kika”, “Visoke potpetice”, “Sve o mojoj majci”… u kojima je veličao žene, ali ovoga puta glavni protagonisti biće muškarci. Almodovar je najavio da će glavne junake igrati Antonio Banderas i Asijer Ećeandija, ali će se, u novom filmu, “naći mesta” za epizodnu ulogu njegove muze Penelope Kruz.

– Film “Bol i slava” govori o seriji ponovnih susreta, nekih aktuelnih, i drugih kojih se, decenijama kasnije, priseća reditelj u poznom životnom dobu – rekao je Almodovar u pismu objavljenom na sajtu njegove producentske kuće “Deseo”.

U nastavku saopštenja, španski oskarovac objašnjava dalje šta su teme njegovog novog filma:

– Rediteljeva sećanja o prvim i drugim ljubavima, majci, smrtnosti, jednom glumcu sa kojim je reditelj radio, o šezdesetim i sedamdesetim godinama, o sadašnjem trenutku. I o beskonačnoj praznini zbog nemogućnosti da nastavi da snima.

Almodovar objašnjava da će “Bol i slava” govoriti i o teatru, činu pozorišnog i filmskog stvaranja, ali i nemogućnosti odvajanja umetnosti od života.

Izvor: Večernje novosti/agencije

Foto: YouTube screenshot