Dobrodošli u NAJDEPRESIVNIJI DAN u godini

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Praznična euforija je splasnula, stižu računi za prethodni mesec, u minusu ste zbog troškova oko slavlja, već ste počeli da kršite novogodišnje odluke, temperatura je u minusu… Ovo je stručnjacima dovoljno da objave najdepresivniji dan.

Od 2005. godine svaki treći ponedeljak u januaru je najdepresivniji dan u godini. Formulu za izračunavanje ovog dana predstavio je iste godine psiholog Cliff Arnel.

Ona izgleda ovako: [W+(D-d)]xTQ/MxNA

W– vremenske prilike

D – dug

d– mesečna zarada

T– vreme proteklo od Božića

Q– vreme proteklo od propalih pokušaja da nešto učinimo

M– nizak nivo motivacije

NA– potreba da krenemo u akciju

Marketinški trik?

Iako opovrgnuta i odbačena od strane naučne zajednice, studija je prvi put objavljena u prazničnom saopštenju turističke agencije Sky Travel, koja više ne postoji. Ona je trebalo da ljudima ukaže da je trenutak u kojem je sve tako tužno i depresivno, pravi za odluku o putovanju na kojem će se puniti baterije i zaboraviti neraspoloženje.

Ili ne?

Ipak, neka istraživanja u Britaniji su potvrdila na osnovu brojnih anketa da ovo zaista jeste veoma loš dan za ljudsku psihu. Zato će danas neki marketi u Velikoj Britaniji besplatno deliti voće svojim kupcima u periodu od 15:30 – 17:30 časova, kako bi im dali podršku i energiju za taj dan.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay