Egzotična Afrika, neizostavni stil ambijenta ovog leta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Vizualizujte sve ovo što ste videli i čuli o Africi, ako već niste bili tamo, a zatim zamislite sve te  slike, boje i teksture u vašem domu. Safari, Afrika, leto, samo su neke od asocijacija za toplo i prirodno, za koncept života koji vam daje sigurnost i podržanost kroz osećaj povezanosti sa majkom Zemljom i prirodom.

Ako niste baš sigurni kako je moguće uklopiti pregršt boja i detalja u životni prostor, dizajneri enterijera daju uvek korisne savete kako da preuredite dom u duhu egzotičnog stila Afrike i doživite malo autentične avanture baš u svom domu.

Prigušene boje, prirodni materijali dopunjeni afričkim ornamentima, skulpturama i slikama na kojima su naslikani predstavnici afričkih plemena, razni simboli, životinjski i kolonijalni motivi, dominiraju tzv. “afričkim” stilom. Ovog leta posebno se ističu boje peska i pustinje, tople narandžaste ili žute nijanse, inspirisane Afrikom, ali i neutralne boje sa akcentima crvene, a neretko, u nekom paternu, mogu da se sretnu i crvena i crna. Na primer fotelja BARSELONA predstavlja jedan interesantan komad nameštaja pomoću koga možete da kreirate sinergiju boja koja će uneti duh Afrike u vaš dom, ali vas i zamisliti kako da maštovito upotrebite dekoraciju i oživite ambijent.


Pokušajte i sa ležajem MARBO, gde za dekoraciju ambijenta oko njega možete da koristite materijale poput ratana i drveta, zatim i hladni metal, jer simbol starog sveta, drevne Afrike, je i metalno oruđe za rad, koje je uglavnom ručno pravljeno.  Komode i police, poput TV police CLIF CLFT235, u kombinaciji dekora koji ostavlja utisak neobrađenog drveta, i metala, odlično se uklapaju u  ovaj stil.


Naglašena tekstura sa afričkom simbolikom, neutralne prirodne boje, tapete sa naturalnim printovima, pletene, slamnate korpe, zemljani ćupovi sa granjem, ali i skulpture životinja izrađene u drvetu, posebno životinja koje imaju poseban značaj u nekim Afričkim plemenima, kao i skulpture raznih slimbola energija prirode, idealan su začin za jedan egzotičan safari ambijent.

Dizajneri enterijera Forma Ideale svakako preporučuju da u izboru detalja budete što kreativniji i da birate prema svom senzibilitetu, ali i da, neizostavno, pre konačne odluke istražite što više možete o Africi, pustinji, safariju.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.