Ekskluzivni salon vina Wine Mart drugi put održan u Beogradu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Drugi Wine Mart, manifestacija koja okuplja isključivo odabrane proizvođače vrhunskih vina i destilata iz Srbije i sveta, i ove godine je privukla hedoniste i ljubitelje premium proizvoda u jedinstveno okruženje salona BMW Delta Motors-a u Beogradu.

Događajem su plenile „zvezde“ – Brut Premier Magnum, najbolji šampanjac na svetu kuće Louis Roederer, engleski džin „Juni93“, konjaci destilerije Tesseron i vina pet poznatih šatoa iz francuske regije Bordo, rakija košarkaškog asa Nenada Krstića i brojni drugi ekskluziviteti.

Iskusne znalce posebno su obradovali degustacija vrhunskih vina iz Toskane – Casanova di Neri, Mazzei, Tenuta di Biserno, upoznavanje sa više od 50 izlagača, kao i dragoceni saveti o pravilima konzumiranja i drugim zanimljivostima Vuka Vuletića, najboljeg somelijera Srbije i Balkana.

„Cilj nam je da napravimo tradicionalnu manifestaciju, prepoznatljiv salon vina otvoren samo za izuzetna pića vrhunskog kvaliteta“, kaže Vuletić. „Nakon  drugog Wine Mart-a, mislim da smo na odličnom putu da Beograd stavimo na mapu nezaobilaznih destinacija istinskih ljubitelja vina, ali i profesionalaca iz vinskog biznisa“, istakao je Vuk sumirajući utiske sa događaja.


Na Wine Mart-u je, uz premium segment portfolija najboljih stranih vinarija, bilo prisutno i više od dvadeset domaćih i kuća iz regiona, a regionalnu vinsku scenu predstavili su somelijeri šampioni – Ivan Jug iz Hrvatske, Maté Horvath iz Mađarske i Blaž Draksler iz Slovenije.

Organizatori su za sledeću godinu najavili još spektakularniju organizaciju, uz poštovanje isključivo prestižnih standarda koje su postavili u prethodne dve sezone.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo