Festival saksofona u Beogradu do 6. oktobra

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Peti međunarodni festival saksofona u Beogradu „Belgrade SAXperience“ počinje danas, a trajaće do 6. oktobra. Svečano zatvaranje biće održano u Kombank dvorani, u subotu u 20 časova.

Poslednje veče jedinstvenog međunarodog festivala saksofona obeležiće koncert dva vrhunska umetnika (FRENCH CONNECTION), Batist Erbena (Baptiste Herbin), jednog od najboljih mladih džez saksofonista iz Francuske i fantastičnog džez pijaniste Bojana Zulfikarpašića, klavir.

Tokom pet dana, u okviru festivala nastupiće najznačajniji strani i domaći saksofonisti, a „Belgrade SAXperience“ će ove godine ugostiti najznačajnija imena iz sveta saksofona iz Francuske, Austrije, Italije, Belgije i Srbije.


Festival je specifičan po tome što prati savremene tokove i nastoji da dopre do najširih slojeva publike, pa tako osim klasičnih i džez koncerata u najvažnijim beogradskim dvoranama, publika će moći da prisustvuje dnevnim nastupima saksofonista na otvorenom i večernjim klupskim nastupima sa popularnim repertoarom za saksofon.

Karte za taj  muzički događaj su na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Eventima.

Više informacija o festivalu možete pronaći na sajtu festivala – https://bit.ly/2osXViB  kao i na www.kombankdvorana.rs


Izvor: BIZLife

Foto: Promo

Piše: T. K.