FOTO PRIČA: Kako je u Beogradu proslavljen Dan mladosti

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife/Nina Karaičić

Povodom Dana mladosti Muzej Jugoslavije organizovao je veliki muzičko-scenski spektakl sa namerom da dočara atmosferu nekadašnjih, velikih muzičkih festivala Jugoslavije. Program je otvorio beogradski muzički sastav VIS Limunada spektakularnim nastupom s velikim brojem gostujućih izvođača čiji je rad inspirisan različitim aspektima jugoslovenskog kulturnog nasleđa.

Svojim nastupom u okviru Leta u Muzeju publici je uspešno dočarana atmosfera velikih festivala iz vremena šlagera i rokenrola, filmske i modne industrije u nastajanju i kosmopolitskog života opisanog legendarnim filmom Ljubomira Radičevića “Ljubav i moda”.

Muziku je pratio gudački kvartet Intermezzo i duvačka sekcija beogradskog alternativnog sastava Bullet for the Badman, uz koreografsku podršku Baletskog studia Pirouette i dece korisnika usluga Centra za integraciju mladih iz Beograda, kao i video projekcije koje potpisuje KUD Sestre.

Tokom večeri publika je takođe imala priliku da se osveži limunadom koja se mogla kupiti na štandu Kafe bara 16 koji sav prihod od te noći poklanja u humanitarne svrhe.

Poseban deo programa ispraćen je modnom revijom letnjih kolekcija kupaćih kostima i rekreativne odeće “Limunada sport”, autorki Tijane Milutinović, Lidije Andrić, Mine Davidović (Haljinarnica), Ivane Jovanović (Greska), Dušanke Savić (Riverra Swim&Sport) i Elene Dušej (REIN).

Na nekoliko sati, plato ispred Muzeja Jugoslavije oživeo je kao mesto za druženje i zabavu koja je prijala kako deci tako i odraslima.

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife/Nina Karaičić

Piše: N.K.