Gejtsovo nepotrošivo bogatsvo

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube

Bogatstvo Bila Gejtsa, osnivača Microsoft-a, procenjuje se na 89,4 milijarde dolara. Business Insider je izračunao da ako bi dnevno potrošio milion dolara, trebalo bi mu 245 godina da potroši to bogatstvo.

Ali oni navode i kako je zaradio toliko novca i na šta ga troši.

Gejts je osnovao Majkrosoft 1975. godine, a već 1987. godine, je postao najmlađi milijarder na svetu u svojoj 31. godini, dok je 1995. godine postao najbogatiji čovek na svetu, od kada je na vrhu liste.

Gejts je takođe jedan od najvećih filantropa na svetu, što nam govori posvećenost fondaciji “Bil i Melinda Gejts” koja pomaže ljudima koji boluju od side i drugih bolesti karakterističnih za nerazvijene zemlje, omogućuje školovanje siromašnima i drugo.

Ta Fondacija je, kako ističu, u dobrotvorne svrhe dala 41,3 milijarde dolara. No, bez obzira, Gejts ne zaboravlja da troši novac i na sebe.

On je još 1997. godine kupio avon vredan 21 milion dolara, a tokom godina je imao i mnogo luksuznih automobila.

Takođe ima obimnu kolekciju umetnina. 1988. godine je, na primer, potrošio 36 miliona dolara na sliku Homera Vinsloa. To delo se nalazi u njegovoj kući vrednoj 63 miliona dolara kod Sijetla, koja ima 24 kupatila i šest kuhinja.

Ipak i dalje pokazuje svoju filantropsku srtranu. 2010. godine su Bil, Melinda i Voren Bafet kreirali “The Giving pledge”organizaciju preko koje, uz druge bogate ljude, dele svoje bogatsvo u humanitarne svrhe.

Izvor: Business Insider

Foto: Youtube