Google Chrome: Kako da povećate produktivnost sa ovih 6 ekstenzija?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Printscreen

Šta je prva stvar koju uradite kada uključite svoj internet pretraživač? Možda od starta otvarate mnogo „tabova“, ili ste, možda, samo na jednoj stranici? Mnogi od nas odvoje vreme kako bi podesili sebi ove opcije, jer svi imamo različite navike i volimo različite stvati.

Šta vidite kada otvorite novi „tab“? Mnogi ne prilagođavaju ovu opciju sebi, i vide uobičajeni izgled stranice koji dolazi zajedno sa internet pretraživačem. U ovom članku vam predstavljamo nekoliko različitih ekstenzija putem kojih možete prilagoditi početnu stranu svog internet pretraživača.

„Empty New Tab Page“

Šta radi? Menja početnu stranu vašeg brausera u potpuno praznu stranu. Zašto je dobro? Ne mora svako da vidi koje stranice najčešće posećujete. Ovo je, takođe, dobar način na koji možete efikasnije raditi, bez ometanja pažnje jer nećete videti svoje omiljene veb-sajtove čim otvorite pretraživač.

Gde da preuzmete ekstenziju? Link.

„New Tab With Google Tasks“

Šta radi? Menja početnu stranu vašeg internet pretraživača sa Google tasks-om. Zašto je dobro? Prvenstveno, da vas podseti šta vam je trenutno u fokusu i da vas usmeri da što pre i produktivnije obavite posao. Ukoliko uzmete ovu ekstenziju, pred sobom ćete imati svoje zadatke koje bi trebalo da obavite.

Gde da preuzmete ekstenziju? Link.

Novi tab sa satom

Šta radi? Menja početnu stranu vašeg internet pretraživača sa tabom koji pokazuje samo vreme, ili vreme i trenutni projekat na kojem radite. Zašto je dobro? Da ne biste izgubili vreme u nepotrebnom pretraživanju interneta, a kao dodatak, bićete konstantno podsećani na vreme!

Gde da preuzmete ekstenziju? Link.

Favoriti u novom tabu

Šta radi? Ova ekstenzija zamenjuje početnu stranu vašeg internet pretraživača sa listingom veb-sajt stranica. Zašto je dobro? Jer ćete smanjiti bačeni trud i vreme prilikom traženja novog internet štiva.

Gde da preuzmete ekstenziju? Link.

„Fav4 New Tab Page“

Šta radi? Lepa i jednostavna nova strana će vam prikazati velike ikone 4 sajta koja vi odredite. Zašto je dobro? Većina nas posećuje iste veb-sajtove iznova i iznova. Ova stranica vam omogućava da na jednostavan način organizujete omiljene sajtove. Tako možete koristiti i prečice na tastaturi (1, 2, 3, 4), a i lepo izgleda.

Gde da preuzmete ekstenziju? Link.

Produktivna „Start“ strana kod Google Chrom-a

Šta radi? Lepo dizajnirana i moćna početna stranica na kojoj imate sačuvane najčešće sajtove koje posećujete, potom sajtove koje ste posetili u skorijem vremenu i malo područje na kojem možete da sebi ostavite poruke. Zašto je dobro? Sadrži najveći broj opcija od bilo koje start stanice.

Gde da preuzmete ekstenziju? Link.

„Tu –du“ lista

Šta radi? Jednostavna ekstenzija koja menja početnu stranicu, ali sa „tu-du“ listom. Zašto je dobra? Jer nema složenih grafikona i dugmića koji vam mogu skretati pažnju.

Gde da preuzmete ekstenziju? Link.

Izvor: BIZLife, lifehacker.com

Foto: Printscreen

Piše: Ana M.