Gugl vas štiti od bespotrebnog nerviranja

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nakon godinu dana priprema, Google je konačno krenuo u bitku s oglasima na web stranicama za koje misli da bi mogle da živciraju korisnike.

Kako piše Telegram.hr Chrome će automatski blokirati reklame koje ne zadovoljavaju njihove kriterijume o kvalitetu. Time će se iskustvo pretraživanja interneta pomalo promeniti, ali, ipak, ova vest ne znači da klasični Adblockeri postaju suvišni.

U aprilu prošle godine, Google je najavio da će integrisati neki oblik blokiranja reklama u svoj brauzer, koji će biti uključen svim korisnicima. Od tada, Google je postepeno uvodio tu funkciju, počevši s mogućnošću utišavanja videa koji se automatski pokreću na veb stranicama. Google od sada na snagu stavlja mnogo rigoroznija pravila koja će se odnositi na sve veb stranice.

Uz Facebook i druge teh kompanije, Google je član “koalicije za bolje reklame” (Coalition for Better Ads).

Ta industrijska grupa sprovodi istraživanje o tome koji oblici internet oglašavanja najviše nerviraju ljude. Nakon istraživanja, oformili su popis od dvanaest tipova veb oglašavanja koje bi oglašivači u idealnom slučaju trebalo da izbegavaju. Upravo će tu listu Google Chrome implementirati u svoje filtere, kako bi blokirao loše reklame.

Izvor: Telegram.hr, Nedeljnik

Foto: Pixabay