Harmonična disharmonija ovogodišnjeg 57. Oktobarskog salona

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: NIS-promo

Pod nazivom „Čudo Kakofonije“, 57. Oktobarski salon koji se održava pod pokroviteljstvom kompanije NIS, omogućio je svim ljubiteljima savremene svetske umetničke scene da do 28. oktobra dožive raznolikost stvaralaštva umetnika različitih generacija, porekla i senzabiliteta iz svih delova sveta.

Kao međunarodna manifestacija  koja skoro šest decenija predstavlja najbolja ostvarenja u oblasti likovne umetnosti na domaćoj i regionalnoj umetničkoj sceni,  Oktobarski salon prepoznat je i kao mesto dijaloga domaćih i međunarodnih umetnika, kako bi široj javnosti predočili bogatstvo i raznolikost umetničke produkcije u svetu.

Gunar Kvaran, Islanđanin koji vodi muzej moderne umetnosti „Astrup Fernli“ u Oslu i njegova supruga Daniel Kvaran, kustosi i autorski tim ovogodišnjeg 57. Oktobarskog salona u Beogradu, osmislili su koncept koji se zasniva na ideji različitosti i bogatstva sveta. „Čudo kakofonije“ stavlja umetničku scenu Srbije u međunarodni kontekst, a u isto vreme se odnosi na složenu kulturnu i društveno-političku situaciju u regionu.

Svet savremenog stvaralačkog duha  prikazan je u delima više od 70 umetnika koja donose različitost umetničkih izraza savremenog doba kroz razne vizuelne forme, kao što su crtež, slikarstvo, skulptura, fotografija, reljef, video, zvučna instalacija, interaktivni radovi, performans i mnoge druge.

Ovogodišnji Oktobarski salon održava se pod pokroviteljstvom kompanije NIS, koja kroz podršku umetničkim manifestacijama kao što je Oktobarski salon, doprinosi  afirmaciji kulturnih vrednosti.  Uvažavajući činjenicu da je kultura duša svakog društva, kompanija NIS podržava inicijative koje su usmerene na razvoj  i unapređenje kulturno-umetničkih sadržaja.

Izvor: BIZLife

Foto: NIS-promo