Hrana za dušu: Jovana Coka Stanković, Rock Radio

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Rock Radio

Svi ljubitelji dobre rokenrol muzike znaju da je jedna od najboljih radio stanica u Srbiji – Rock radio. Slogan radija „Tvoj život tvoja muzika“ je takav da svaki roker može sa njim da se poistoveti. Jedno od zaštitnih lica radija je i Jovana Coka Stanković koja vodi „Jutarnji program“ ove stanice. Pitali smo Coku šta je njena „hrana za dušu“.

S obzirom na to da vodite jutarnji program, vaša deviza je „Ko rano rani dve sreće grabi“ ili „Ko rano rani ceo dan zeva“?

Pre bih to preinačila u „Ko rano rani spava na rate“ ili „Ko rano rani ima vremena za sve – ako spava na rate“.

Da li je prava rok muzika mrtva, i zašto nije?

Ma naravno da nije. Rokenrol je stav. Čak i ako je upakovan u melodije kojima ne dominiraju gitarski rifovi poput onih od pre 30 godina, rokenrol je sveprisutan. Možda menja oblik, ali ne i postojanje.

Šta je za vas uspeh?

Ako uveče kad premotaš dan u glavi bar jedan osmeh izmamiš sebi na licu i sa istim tim smeškom se spustiš u postelju – bio je to dobar dan! Nema ogromnih uspeha – male pobede se računaju. I sabiraju.

Ko je vaš najveći kritičar?

Slušaoci Rock Radija! Znam da je kliše, ali tako je – sa njima ipak provodim dane.  Već smo se odlično upoznali. A samo oni sa kojima se baš dobro poznajem imaju pravo da mi „prigovore“: da pohvale ili da kude. Da daju sugestiju. Možda oni nemaju taj utisak, ali direktno utiču na kreiranje programa Rock Radija.

Šta najviše cenite kod prijatelja?

Volju i živce.

Kako izgleda vaš savršeni dan?

Potraga za savršenim danom čini dan savršenim. Da sam doživela savršen dan, verovatno bih se trudila da i svaki naredni bude isti, a to je već… Njah…

Pesma za jutro, popodne i veče?

Jutro uvek zvuči kao Rock Radio, popodne je smeh muzika za uši, a uveče: koncerti, koncerti, koncerti,koncerti… Jer ništa nema tu snagu da oboji vrhunac dana kao muzika UŽIVO – napumpa te adrenalinom, koji posle donese dobre snove!

Kojem albumu se stalno vraćate i zašto?

Nisam nešto posebno nostalgična po pitanju muzike, volim da otkrivam novu, ali bar jednom mesečno se vratim pesmi „Infostan“ grupe Bolesna Štenad… uvek tu negde oko 20. u mesecu.

Koncert koji pamtite.

„Foo Fighters“ u Budimpešti. Prošle godine. Jaoooo! J

Poslednja knjiga koju ste pročitali?

„Peto godišnje doba“ Džonija Rackovića. Siže: ljubav, Beograd, rokenrol.

Film koji vam je promenio život?

Muški deo mene promenio je „Trainspotting“, a ženski „Le fabuleux destin d’Amélie Poulain“.

Šta vas najlakše nasmeje, a šta rasplače?

Prijatelji i prijatelji. Uvek.

Kako danas od jednog dinara napraviti tri?

Jedan imaš, dva ukradeš. Stari srpski sistem.

Da ne radite na radiju, šta biste radili?

Život na radiju nije samo Jutarnji program od 7h do 11h. Život na radiju je „radijski život“. Život na Rock Radiju je autentično „rockradijski život“, a on se živi čitavog dana. Svakog dana. I dobri su to dani! Što bi rekli Atheist Rap-ovci „I danas/sutra da mogu ja opet bih isto“. Iskreno.

Šta je vaša „hrana za dušu“?

Kretanje. U svakom smislu te reči.

Izvor: BIZLife magazin

Foto: Rock Radio