Instagram zvezda se naljutila zbog slobodnog dana za sluškinje (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Instagram

Kuvajtska Instagram zvezda i mejk ap stručnjak Sondos Alkatan koju prati 2,3 miliona ljudi našla se na udaru kritika jer se požalila na novi zakon kojim se poboljšava položaj zaposlenih s Filipina koji rade u kućama bogatih Kuvajćana.Njen komentar postao je i tema svetskih medija, poput Gardiana.

Sondos je zasmetalo to što će „sluge“ ubuduće imati po jedan slobodan dan nedeljno, a moćiće i da zadrže svoje putne isprave. Na društvenim mrežama objavila je svoje besno izlaganje koje se brzo proširilo dalje.

„Kako možete kod kuće da imate slugu koji je zadržao pasoš sa sobom? Što je najgore, dobijaju jedan dan slobodno. Ako pobegnu nazad u svoju zemlju, ko će meni vratiti novac za njih? Iskreno, ne podržavam taj zakon. Ne želim više sluškinju s Filipina“, rekla je.

Naime, zakon je donet jer su Filipini zabranili svojim građanima putovanja u Kuvajt nakon što je dvadesetdevetogodišnja Filipinka pronađena ubijena i osakaćena u jednom napuštenom stanu u toj bliskoistočnoj državi.

Sondos je sarađivala s Max Factorom i MAC, a njeni kritičari traže da sve velike kompanije raskinu svoje ugovore sa njom.

 Izvor: strani mediji, B92, Bizlife

Foto: Instagram

Komentari 1

  1. Baki 55

    Nobl krmača. Izvinjavam se krmačama zbog neumesnog poređenja.