Internacionalno takmičenje „EESTech Challenge“ u oblasti IoT

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope lokalni komitet Beograd – EESTEC treći put organizuje internacionalno takmičenje EESTech Challenge. Tema ovogodišnjeg takmičenja je Internet of Things.

Kako je saopšteno, cIlj takmičenja je da poveže studente širom Evrope i omogući im sticanje novih znanja iz oblasti elektrotehnike i računarstva. Sam projekat je podeljen u dve runde – prva runda je na lokalnom nivou, a druga na internacionalnom.

Lokalna runda održava se u Beogradu i započeće stručnim predavanjima, gde će zainteresovani studenti moći da nauče zanimljive stvari o ovogodišnjoj temi. Novostečeno znanje tročlani timovi primeniće na takmičenju koje traje 24 sata – hakatonu, koji će se održati za vikend, 30. i 31. marta. Pobednici lokalnih rundi iz 19 gradova Evrope će ostvariti plasman u finalnu rundu takmičenja. Veliko finale biće održano u maju u Minhenu.

Generalni pokrovitelj ovogodišnje lokalne runde je Microsoft Development Centar Srbija, u čijim prostorijama će biti održan hakaton. Prijave su otvorene od 11. do 21. marta.

Prijave se mogu naći na sledećem linku.

Internet of Things predstavlja proširenje trenutne Internet mreže i obezbeđivanje komunikacije između fizičkih objekata ili „stvari“  sa ugrađenom elektronikom, softverom, senzorima i konektivnošću koji ovim objektima omogućavaju da razmenjuju podatke sa drugim uređajima, operaterima ili ljudima.

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek (EESTEC) je apolitična, nevladina i neprofitna volonterska organizacija. Istek je osnovan 1986. godine u Ajndhovenu, u Holandiji, a danas postoji na 53 univerziteta u 26 država Evrope. Istek okuplja studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope sa ciljem unapređenja njihovog akademskog, profesionalnog i društvenog života.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo