Intervju sa Bojanom Vunturišević: Pesme su crtice iz mog života

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo/Mascom

Pevačica Bojana Vunturišević u žiži je medija zbog solo albuma “Daljine” (izdavačka kuća Mascom), koji je obeležio godinu iza nas.

Pesma “Kese etikete” proglašena je hitom 2017. godine, a spot za pesmu “Noćni program” nosi titulu najboljeg regionalnog videa. Javnosti je postala poznata kao nekadašnji glavni vokal beogradskog pop sastava “Svi na pod”. Vodi i dečiji hor – DFHor. Sa njom razgovoramo o koncertima koji nas očekuju, projektima na kojima bi volela da radi i kako je raditi sa decom.

“Neverovatno mi prijaju sve te divne reči i recenzije, ali ono što me najviše raduje jesu koncerti krcati publikom, koja zajedno sa mnom peva sve pesme od početka do samog kraja. Sve pesme sa albuma “Daljine” su trominutne crtice jednog perioda mog života, ali one su postale sastavni deo života svakog čoveka koji ih je slušao, zavoleo i potom prisvojio. “Daljine” su postale deo većine nas i to je najbolja stvar koja jednom muzičaru može da se desi,” započinje priču Bojana Vunturišević.

Vodite dečiji hor – DFHor. Vi njih učite pevanju, a oni vas?

– Muzika podrazumeva širok spektar delatnosti, a pedagogija je možda i najdraži segment posla kojim se bavim. Deca oplemenjuju i mislim da oni više uče nas, nego mi njih. Sa njima sam saznala koliko je kontinuitet važan, još više i jače zavolela svoj posao, a u centar onoga što pokušavam da ih najviše naučim, stavila sam POSVEĆENOST. Nama je, mnogo više od lepog pevanja, postala važnija ljubav, fokus, posvećenost i kontinuitet.

Najuzbudljivi deo vašeg posla je?

– Stvaralački proces. Taj segment najviše volim, iako je nekada izuzetno bolan, i mislim da se najviše zbog stvaranja bavim muzikom. Osećaj kada “uhvatiš” novu pesmu ne može ni sa čim da se poredi, pa ni sa prepunim stadionskim koncertom.

Šta ovih dana slušate, gledate i čitate?

– Ovih dana slušam listu downloadovanih albuma na Deezeru iz 2017. godine i mogu vam reći da je to bila jedna jako dobra muzička godina. Na prvom mestu tu je Charlotte Gainsbourg sa fantastičnim albumom “Rest”, koji me je podsetio zašto najviše volim francuski sound i vajb. Naravno, tu je i Lorde sa svojim albumom “Melodrama” koji potpuno oduševljava i još jednom pokazuje da je David Bowie bio u pravu kada je rekao da je Lorde budućnost pop muzike. Kakva autorka, a ima samo 21 godinu. Tu su i pop limunadice koje inspirišu, poput debi albuma Dua Lipe koja ostavlja bez daha, prvestvenom svojim imidžom, ali i konceptom koji lagano uspostavlja.

Ovih dana se spremam da pogledam film “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

Poslednje što sam pročitala je knjiga “Moj muž” Rumene Bužarovske. Ne dajte da vas zavara naslov knjige, otvorite roze korice i suočite se sa pričama koje nas svakodnevno okružuju, koje su deo naše prirode i mentaliteta.

Na kojim projektima biste voleli da radite a niste?

– Volela bih da radim muziku za dugometražni igrani film. Do sada sam radila samo na dokumentarnom filmu i pozorišnim predstavama, ali igrani film je za mene jedan veliki izazov.

Kada možemo da očekujemo sledeći nastup?

– Trenutno sam u fazi pripreme velikog koncerta u Domu omladine Beograda kojim će otpočeti velika regionalna turneja. Moj inbox je krcat pitanjima kada ću doći u Sarajevo, Niš, Podgoricu, Split…

Izvor: BIZlife magazin

Foto: Promo/Mascom