Isprobajte najbolji šampanjac na svetu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Kuća Louis Roederer je prošle godine proglašena za najboljeg proizvođača šampanjca, a njihov Brut Premier Magnum za najbolji šampanjac na svetu. Znate li na osnovu čega se ocenjuje kvalitet šampanjca, ali i vina uopšte? Da li postoje pravila koja pomažu da najbolje osetimo ukus i aromu?

Neki od najboljih stručnjaka na svetu, koji mogu pružiti odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja u vezi sa vrhunskim vinima i destilatima, biće prisutni na manifestaciji Wine Mart, ekskluzivnom salonu vina koji će biti održan u subotu, 2. marta 2019. u salonu BMW Delta Motorsa u Beogradu.

Kako je saopšteno, najbolji somelijer Srbije i Balkana, Vuk Vuletić, biće domaćin događaja, a vrhunski somelijeri iz regiona – Ivan Jug iz Hrvatske, Maté Horvath iz Mađarske i Blaž Draksler iz Slovenije – predstaviće regionalnu vinsku scenu.

Najbolje vinarije iz Srbije, Italije i Francuske, kao i drugi proizvođači pića, na Wine Mart-u će izložiti isključivo premium segment svog portfolija. Više od 50 izlagača predstaviće ekskluzivne proizvode pažljivo odabrane baš za ovu priliku, kreirajući jedinstven događaj ove vrste u Srbiji. Uz najbolje svetske vinarije i destilerije, ravnopravno će izlagati i sam krem srpskog vinarstva, predstavljen sa više od dvadeset domaćih i kuća iz regiona.

Vuk Vuletić, koji će se u martu takmičiti za titulu najboljeg somelijera na planeti rekao je da je Wine Mart jedinstveni vinski salon, namenjen istinskim ljubiteljima vina, ali i profesionalcima iz vinskog biznisa.

Na manifestaciji će se, između ostalih, sa svojim predstavnicima pojaviti pet poznatih šatoa iz francuske regije BordoChâteau Pontet-Canet, Château Cos dˈEstournel, Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, Domaines Rollan de By i Château de Pez. Premijerno, na ovom ekskluzivnom salonu imaćete priliku da probate engleski džin „Juni93“, koji se pravi u Srbiji, a prvi put će se javnosti predstaviti i rakija koju proizvodi naš proslavljeni košarkaški as Nenad Krstić.

Gosti će uživati u brojnim hedonističkim gutljajima – na primer, vinima koja su s pravom nazvana biseri Toskane, Casanova di Neri, Mazzei, Tenuta di Biserno – a poslastica za ljubitelje konjaka biće gostovanje destilerije Tesseron, specijalizovane u proizvodnji extra old konjaka, koja je takođe vlasnik poznate vinarije iz Bordoa – Chateau Pontet-Canet.

Više informacija i spisak svih izlagača možete pronaći na sajtu a karte za ovu prestižnu manifestaciju možete kupiti preko sajta ddtickets.rs, kao i u wine barovima Podrum Wine Art, Podrum Novi, Vine&Pleasure, Wine Spot, Steak&Wine i obe vinoteke Srpske Kuće Vina.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo