Ivan Medenica za BIZLife: Bitef i biznis se sve bolje slažu i sarađuju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Pod sloganom “Svet bez ljudi” od 13. do 22. septembra održaće se 52. Bitef, manifestacija koja je svojom tradicijom definitivno postala simbol onog umetničkog, otvorenog i pomalo neobičnog – alternativnog Beograda. Ako ste pomislili da takva vrsta pozorišne umetnosti ne ide uz biznis, da je to neki potpuno drugi svet, prevarili ste. Demantuje vas lično umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica.

Bitef na prvi pogled svojim programom odbija ljude iz sveta biznisa, odbija potencijalne komercijalne sponzore. To nije festival koji promoviše lepu, nežnu, ljupku umetnost, nego umetnost koji pomera granice u političkom i umetničkom smislu. Naš zadatak je da upravo ljude iz sveta biznisa ubedimo, animiramo da sarađuju sa nama po jednoj glavnoj  osnovi,  a to je da u savremenom biznisu treba da postoji svest o opštoj društvenoj odgovornosti, rekao je Medenica.

Po svemu sudeću taj zadatak uspešno obavljaju, pošto nam je Medenica otkrio i da predstojeći Bitef ima najveći broj komercijalnih sponzora do sada, što je značajno pomoglo budžetu i samoj organizaciji manifestacije. Opširniji razgovor sa Ivanom Medenicom čitajte u narednom, septembarskom  broju magazina BIZlife.

 

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife

Piše: B.M.