Izvor snage svakog dana

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Učestala izloženost stresu, nedovoljno sna i icrpljenost organizma postali su naša svakodnevnica. Kako pomoći svom telu da ostane zdravo u modernom svetu? Neki od saveta su da ove probleme možemo da prebrodimo zdravijom ishranom, redovnom fizičkom aktivnošću, kao i balansiranim unosom minerala.

Da li ste znali da, na primer, magnezijum ima važnu ulogu u centralnom nervnom sistemu? Ovaj mineral pomaže mozgu da se opusti, učestvuje u neuromuskularnoj transmisiji impulsa, koagulaciji krvi, reguliše propustljivost ćelijskih membrana i ulazi u sastav kostiju. Dnevnim unosom magnezijuma možete smanjiti nervozu i povećati koncentraciju. Takođe, on vam može pomoći da sprečite vrtoglavice i migrenozne glavobolje.

A kada govorimo o tome da magnezijum ulazi u sastav kostiju, svima je poznato da je našem telu, pored ovog minerala, potreban i još jedan, a to je kalcijum. Oni zajedno pomažu izgradnji i očuvanju zdravih zuba i kostiju. Manjak kalcijuma može prouzrokovati rahititis, osteoporozu, osteomalatiju i druge bolesti kostiju. Iako su potrebe žena za kalcijumom relativno veće, pogotovo posle porođaja i u menopauzi, i muškarci mogu da pate od njegovog, te je neophodno redovno unositi oba minerala.

Minerali vam mogu pomoći da lakše prebrodite dan, ostanete fokusirani na svoje obaveze i na kraju dana, utonete u čvrst i miran san.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo