Kako da budete aktivni i dok ste na odmoru?  

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Fitpass

Da li se pridržavate one prepoznatljive, usvojene fraze „U zdravom telu zdrav duh“? Kada planirate svoj godišnji odmor, da li u njega uključujete i sportske aktivnosti?

Koliko je disciplina esencijalan momenat u svakom segmentu posla, vidi se i tokom godišnjih odmora koji zaposleni u većini slučajeva planiraju unapred. Planirajući morske avanture leti, a planinske zimi, često se u tim listama izostave i fizičke aktivnosti koje jedan odmor čine znatno zanimljivijim i lepšim. Hobi koji vas opušta kada ste van posla, možete praktikovati dok ste na plaži ili drugoj letnjoj destinaciji. Stoga, pitanje je zašto su sport i rekreacija bitni i dok odmarate.

Sportovi na vodi su uvek atraktivni…

… jer podstiču dobru zabavu, druženje i momente koji svaki odmor čine nezaboravnim. Zaljubljenici u zimske, ekstremne sportove su istovremeno i avanturisti koji žive za navalu adrenalina u letnjim mesecima. Pored plivanja koje je dokazano jedna od najzdravijih aktivnosti, preporučuju se i druge, poput jedrenja, veslanja, skokova u vodu i danas sve popularnijih – wakeboarding-a, windsurfing-a i kitesurfing-a. Zdravo, koliko i zabavno, plivanje je odličan način da ostanete u vitkoj formi, bez obzira da li redovno posećujete bazene ili ste ovu disciplinu rezervisali za godišnji odmor. Štaviše, stručnjaci ističu da je ono najzdravija fizička aktivnost jer utiče i na visok i na nizak krvni pritisak, pospešuje cirkulaciju, otklanja bolove u leđima, redukuje težinu, a od ostalih pogodnosti izdvajamo poboljšanje koordinacije, ravnoteže i držanja tela, oslobađanje od stresa kao i rehabilitaciju manjih povreda. Aktivnost koja ne zahteva puno, a puno doprinosi kako fizičkom, tako i mentalnom stanju. Odaberite sigurno okruženje, idealno društvo i uživajte u letnjim momentima. Sa druge strane, kada jednom probate veslanje i jedrenje, uvek ćete im se vraćati. Njihove unapređene verzije su zapravo adrenalinskog tipa, a ne postoji osoba koja je posle wakeboarding-a, kitesurfing-a i windsurfing-a ostala ravnodušna. Ukoliko ste ljubitelj surfinga, kitesurfing je ekstremni sport koji podrazumeva letenje iznad talasa uz istovremeno držanje zmaja koje služi kao jedro. Na taj način, ova disciplina omogućava mnoštvo skokova i trikova na vodi zahvaljujući umerenom vetru i održavanju koordinacije samog vozača. Sa druge strane, wakeboarding i windsurfing su varijacije prethodnog sporta, jer predstavljaju neku vrstu snowboarding-a na vodi i jedrenja na dasci posle kojih ste puni kondicije i pozitivne energije. Za mlade su ove aktivnosti uvek popularne, pogotovo ako ih zajedno sa svojim vršnjacima organizuju na nekim aktuelnim morskim destinacijama. Joga, pilates, odbojka i rukomet na pesku su takođe neke od omiljenih disciplina na plaži bez obzira na godine i kondiciju u kojoj ste trenutno.

Kako da dane na plaži provedete kvalitetnije?

Da li spadate u grupu onih koji na odmoru imaju tačno isplanirano vreme? Ukoliko je odgovor odričan, napravite svoju rutinu koju ćete poštovati čak i kada vam telefoni budu bili odsečeni od poslovne sfere. Dakle, naučite da ugađate sebi (odnosno – naučite da utičete na svoje raspoloženje, jer sreća je stvar izbora), okružite se lepim stvarima, zaista se odmarajte dok ste na odmoru (ostavite telefon na miru, čak iako mejlovi ne prestaju da stižu) i odaberite neku aktivnost koju ćete iznova ponavljati (rano ustajanje, doručak u tačno vreme, čitanje, wellness, spavanje i odmaranje). Bez obzira da li vam je cilj da na putovanju odmorite ili ste u potrazi za celodnevnim avanturama – uglavite u svoj raspored sportsku aktivnost koja će vas naterati da se osetite zdravije i lepše. A sigurno je da ona postoji.

Trenirajte zajedno!

Ukoliko pak odlučite da svoj timbilding održite na nekoj avanturističkoj destinaciji, budite svesni da sport i rekreacija povezuju kolege i čine ih boljim i motivisanijim radnicima. U međuvremenu, FitPass kartica je ulaznica u sportski način života, a brojne kompanije su prepoznale značaj ovog jedinstvenog koncepta u Srbiji i tri evropske zemlje. U FitPass sistemu možete da birate između 650 sportskih objekata, 60 disciplina (teretane, ples, joga, bazeni, tenis, pilates, grupni treninzi, spa, biciklizam, kuglanje…) u preko 20 gradova. Sada su pogotovo popularni bazeni kojih sve više ima na teritoriji Srbije, a istovremeno su i deo FitPass sistema koje možete neograničeno koristiti. S ciljem da zajedničke aktivnosti postanu zanimljivije, firme obično formiraju timove i takmiče se u dostupnim sportskim disciplinama. Na taj način, radna rutina pretvara se u interaktivnu radnu rekreaciju. Kroz rekreaciju, kolege uče jedni o drugima, bolje razumeju zajedničke ciljeve, komuniciraju lakše i jednostavnije, a kompanija sutra postaje prijatnije mesto za rad.

 FitPass tim

Ukoliko niste, a želite da budete deo velike porodice zadovoljnih korisnika, sve neophodne informacije možete pronaći na sajtu, i to u delu za poslovne korisnike: https://fitpass.rs/kompanije. Takođe, za bilo kakvo pitanje ili nedoumicu, obratite se korisničkoj podršci na kontakt@fitpass.rs koja će vam odgovoriti u najkraćem roku.

Izvor: BIZLife magazin

Foto: Fitpass