Kako da povećate nivo energije?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Kako starimo, sve nam je teže da održimo visok nivo energije. Poslovne obaveze i loše navike mogu da izazovan raspored učine još komplikovanijim. Kako život prolazi, javljaju se novi prioriteti, nova interesovanja i upoznajete sve više i više ljudi.
Morate imati dovoljno energije da izdržite tempo i sve obaveze, kao i da uskladite sve planove. Evo nekoliko saveta kako da se posvetite prioritetima, a u drugi plan da bacite sve nebitne stvari:

Provodite manje vremena pred ekranom

Gledanje televizije vas ne relaksira u onoj meri u kojoj vi mislite. Umesto što gledate TV ili skrolujete stranice na telefonu, bolje čitajte knjigu, popričajte sa partnerom ili prijateljima, vežbajte, prošetajte ili popijte čašu vina. Diskonektujte se od tehnologije i raščistite svoj um pre odlaska u krevet. Pomoći će vam da bolje spavate i probudićete odmorni i puni energije.

Bavite se fizičkom aktivnošću

Ako ste na kraju radnog dana previše umorni, i odlučite da ne odete na trening, upravo ste napravili najveću moguću grešku. Vežbanje vam daje energiju, pritom vas oslobađa i stresa.

Jedite zdravo

Kada ste umorni i nervozni, lako ćete posegnuti za nezdravom hranom. Pokušajte da se oduprete toj nezdravoj navici. Umesto toga posegnite za povrćem, zelenišem, orašastim plodovima. Izbegavajte kofein, i zamenite ga zelenim ceđenim sokom ili zelenim čajem.

Pijte dosta tečnosti

Ne treba da čekate da budete potpuno žedni kako biste se napili vode. Morate da konzumirate vodu redovno tokom celog dana. Stručnjaci savetuju da treba da popijemo 8 čaša vode dnevno, ali to je ipak individualna stvar.

Pojačajte muziku

Srećni ljudi imaju mnogo više energije i studije su pokazale da muzika koja vam prija pomaže da se oslobodite stresa i snižava pritisak. Takođe, pomaže vašoj kreativnosti i motivaciji.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay