• English
X

Afterhour

Kako da provedete prvih 30 minuta jutra tako da budete produktivni tokom celog dana

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Ujutru stalno žurimo negde – na posao, sastanak, prevoz. Sve radimo na brzinu, preskačemo važne stvari.

Abraham Linkoln je rekao,

„Ako bih imao šest sati da odsečem drvo, prva četiri sata proveo bih oštreći sekiru.“

Drugim rečima – to kako se pripremamo za zadatak određuje naš uspeh. S druge strane, to kako provodite jutro može da vam poboljša ili uništi dan. Da biste poboljšali svoj dan, trebalo bi više pažnje da posvetite jutru.

Sajt Business Insider piše o važnosti jutarnje rutine koja traje do pola sata.

Praktikujte zahvalnost

Čim se probudite ujutru i pre nego što ustanete iz kreveta, recite tri stvari zbog kojih ste zahvalni. Kada se fokusirate na ono na čemu ste zahvalni, a ne na ono što nije kako treba, više ćete pozitivnih stvari privlačiti.

Meditirajte

Ako ste mogućnosti, izaberite miran kutak u kući gde vas niko neće uznemiravati, i meditirajte oko 20 minuta. Razbistrićete glavu i bićete prisutniji i fokusiraniji.

Pročitajte ciljeve naglas

Neki autori praktikuju da napišu svoje ciljeve za narednih šest meseci, a onda da ih s vremena na vreme pogledaju, i provere koliko su toga postigli. Ujutru možete da pročitate ili se jednostavno podsetite zacrtanih ciljeva za taj dan.

Odredite svoje namere

Šta nameravate da uradite tog dana? Gde ili kome će vaša pažnja otići tog dana? Pre nego što započnete dan, trebalo bi da odredite svoje namere.

Vaše namere su više od „to-do“ liste, odnosno liste zadataka. Postoji mnogo zadataka na našoj listi koju nikad ne uradimo, a namere su, ipak, nešto drugo. Ako su vaše namere za taj dan da se spojite sa influenserom neke industrije, onda ćete dati sve od sebe da to uradite. Toliko je moćna namera.

Naravno, zdrav doručak nikada ne treba preskakati. Mnogi uspeju i da vežbaju ujutru.

Šta ne bi trebalo da radite ujutru

Kao što postoji lista koje treba raditi ujutru, tako postoje i one stvari koje nikako ne bi trebalo da radite u prvih 30 minuta.

Nikada ne proveravajte poruke ili mejlove, pre jutarnje rutine. Vaši prioriteti bi trebalo da su ispred tuđih.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife/Business Insider

Foto: Pixabay

Piše: N.V.