Kako je Mićko Ljubičić upao u svetsku filmsku industriju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: youtube

Mićka Ljubičića trenutno gledamo, u „repljiži“ humorističko-satirične emisije „PLjiŽ“ na TV N1, ali i na „Netfliksu“ u američkom naučnofantastičnom horor trileru „Tau“, piše Blic.

Film je od nedavno u ponudi na ovoj striming platformi, a u potpunosti je sniman u Srbiji. U glavnim ulogama su Majka Monro i Ed Skrajn, dok se u manjim epizodama od naših glumaca pojavljuju Dragoljub – Mićko Ljubičić, Ivana Živković i Danijel Korsa.

Monro („Dan nezavisnosti: Nova pretnja“) igra prevarantkinju Džuliju, najnoviju žrtvu mazohiste Aleksa (Skrajn). On ju je oteo kako bi njeno telo i um iskoristio u fatalnom eksperimentu, za potrebe napredne veštačke inteligencije TAU. Ona mora da primeni svu svoju snalažljivost i da premosti granicu između čoveka i mašine, a glas za TAU pozajmljuje oskarovac Gari Oldman.

Reč je o kompjuterskom programu koji poludi i o nekim vrlo čudnim ljudima u toj korporaciji. Ja igram jednog od visokih izvršioca u odboru koji odlučuje o sudbini softvera. Mićko objašnjava da ima scenu ili dve sa glavnim glumcem i da je njegova uloga sasvim mala epizoda sa pet-šest rečenica.

Mnoge naše glumce pozivaju na takve kastinge, ali to nije nešto što privlači veću pažnju jer je reč o epizodama. Pošto ja nisam glumac profesionalac, bavim se i drugim stvarima, odaberem samo ono od toga što mi u tom trenutku odgovara i što mi se baš dopadne, bilo zbog uloge ili zbog zanimljivosti samog projekta. Meni to ne predstavlja nikakav napor, sva snimanja su do sada bila u Srbiji, posao najčešće traje jedan ili dva dana, a korisno je naći se u bazama podataka koje svaki reditelj gleda kad pravi podelu. Dakle, isto je kao da ste u Holivudu, samo među keteringom ima i bureka, a na 15 minuta sam od svoje kuće.

Izvor: Blic

Foto: youtube