Kako je nastao mural na Aerodromu Nikola Tesla (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Represent Communication

Na aerodromu Nikola Tesla svečano je predstavljen mural „Inspiracija likom Nikole Tesle“, simbolično na dan rođenja našeg velikog naučnika, čije ime Aerodrom i sam nosi. Kreator ovog idejnog rešenja je magistar arhitekture Nina Radosavljević, pobednica konkursa za oslikavanje murala „Inspiracija likom Nikole Tesle“.

Mural koji je svečano otkrio Raša Ristivojević, izvršni direktor AD Aerodrom Nikola Tesla, nalazi se u holu za međunarodne dolaske Terminala 2.

„U godini u kojoj Aerodrom Nikola Tesla obeležava 55-godišnji jubilej, i postiže poslovne rekorde na svim planovima, mural inspirisan likom Nikole Tesle predstavlja investiciju i podstrek za talentovane ljude da stvaraju trajne vrednosti. Istovremeno, ovo fantastično rešenje namenjeno je i svim putnicima i posetiocima aerodroma Nikola Tesla koji borave na Terminalu 2“, izjavio je izvršni direktor AD Aerodrom Nikola Tesla Raša Ristivojević.

Triangulaciju Nine Radosavljević, sa više od 16 000 geometrijskih elemenata, u kojoj se krije lik Nikole Tesle, izveo je umetnik Miodrag Stanišić sa timom.

„Počastvovana sam što je moje rešenje odabrano na konkursu. Bilo je izazovno, inspirativno, ali i veoma zahtevno napraviti nešto što nosi ime Nikole Tesle i sa čime mogu da se sretnu milioni ljudi. Prilika koju mladi dobijaju kroz ovakve konkurse nam je veoma važna, ovo je podsticaj da nastavimo da stvaramo i budemo još bolji“, kaže Nina Radosavljević, pobednica konkursa.

Konkurs za prikupljanje ponuda za idejno rešenje i oslikavanje murala trajao je mesec dana, a pristiglo je 55 prijava.

Izvor: BIZLife

Foto: Represent Communication