Kako je Sergej odredio granice poslednjeg uporišta anarhije (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Glumac Sergej Trifunović je gostujući  na HRT-u govorio o svom društvenom angažmanu i o razlozima zbog kojih je jedan od kritičara Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja.

„Ustašama su potrebni četnici, a četnicima ustaše. Vojislav Šešelj, koji je osuđeni zločinac, kog Aleksandar Vučić dočeka i izgrli – izgazi hrvatsku zastavu i nastavi da sedi u Skupštini. Jer on je Vučiću duhovni otac. S druge strane jedan ekstremno desni hrvatski novinar zove Šešelja da mu se javi u emisiju“, rekao je Trifunović.

Ista ekipa, kaže Trifunović, ostaje na vlasti. Glumac je rekao kako je Hrvatska ostala zakinuta što nije u posetu primila, kako je rekao, posebnu pojavu poput Aleksandra Vulina. Govoreći o njemu, rekao je da je Vulin bio veliki komunista koji je postao veliki pravoslavac, preneo je Jutarnji.hr.

Trifunović se, takođe, prisetio reči Zorana Pusića koji je rekao kako je Haški sud kakav-takav potreban da države ne bi bile „zakinute za katarzu“, a govoreći o pozdravu „Za dom spremni“ rekao je kako se to ne radi i uporedio to sa „retardacijom hrvatske vlasti“.

„Svi ćute dok bombe padaju na susedovo dvorište. A moramo da shvatimo da kad pada susedovo dvorište – pada i tvoje. Izgubili smo empatiju jedni prema drugima, a imamo puno zajedničkog. Opterećuju nas isti problemi – skupljamo lekove za decu, mladi nas napuštaju…“, rekao je glumac.

On je u emisiji HRT-a ponovio kako na ovim prostorima danas „idioti mogu postati vlast“, dok u „bivšoj Jugoslaviji direktor pečenjare nije mogao postati institucija i ministar“.

Trifunović smatra da umetnik ne može biti gluv i slep na sve što se događa oko njega, kao i da građani moraju imati otvorenu građansku svest. Na pitanje šta je cena slobode, odgovorio je: „Sloboda nema cenu“.

Gostovanje u emisiji na hrvatskom javnom servisu Sergej Trifunović zaključio je rečima da je „Balkan poslednje utočište anarhije“.

 

Izvor: HRT/jutarnji.hr

Foto: YouTube screenshot