Kako nam čitanje knjiga može preokrenuti život na bolje

PinterestFacebookTwitterShare

Da li ste znali da nam samo čitanje knjiga može napraviti takav preokret u životu, posle koga postajemo zadovoljni sobom, nađemo idealan posao i poboljšamo komunikaciju sa drugima? Dokaz za to je Alis Pečarić Marić, autorka regionalno poznatog bloga „Čitaj knjigu“, koja će 27. februara u 19 časova održati predavanje na temu: Pet knjiga posle kojih volimo više (život, ljude, posao). Njeno predavanje, biće 5. po redu u ciklusu KULTURAN SVET, koji organizuju Centar za lični razvoj „Lepo mi je“ i Centar personalnog razvoja.

 Alis se, nakon duge i uspešne poslovne karijere, okrenula čitanju knjiga, kao svom najvećem zadovoljstvu i pokazala da nam ono što najviše volimo i te kako može promeniti život na bolje, doneti novu radost i postati idealan posao. Tako je nastao njen blog „Čitaj knjigu“ i istonimena Facebook stranica koje svakog dana prati više stotina hiljada ljudi. Da knjige imaju čudesnu moć, pokazali su i svi projekti koje je Alis dalje realizovala radi popularizacije čitanja, kao što su „udomljavanje knjiga“, otvaranje mesta za slobodnu razmenu knjiga, opremanje bolnica i zatvora knjigama.

 -Svojim radom, Alis Pečarić Marić nam je dokazala koliko čitanje može oplementi naš pogled na realnost. A kulturni ljudi uglavnom vole da čitaju knjige. Zato ćemo na njenom predavanju u okviru KULTURNOG SVETA, važne životne teme posmatrati iz ugla književnosti. Neće biti reči samo o ljubavi opisanoj u knjigama, već o istinama koje nam knjige donose i koje nas mogu pokrenuti da više volimo sebe, partnera, posao, život uopšte – najavljuje Milica Stojiljković, osnivač Centra za lični razvoj „Lepo mi je“ i jedan od autora i organizatora projekta i dodaje da svi zainteresovani informacije o predavanju mogu pronaći na veb sajtu www.lepomije.rs.

Kao i na svakom prethodnom događaju u okviru KULTURNOG SVETA, publika će moći da uživa uz dobru muziku, koju će izvoditi Sensartika trio.

KULTURAN SVET je ciklus predavanja na kojima o različitim životnim temama razgovaramo iz ugla filozofije, psihologije, književnosti, muzike, kulturologije i drugih srodnih oblasti. Univerzalne istine primenjujemo na svakodnevni život, sa idejom da ponudimo različite modele razmišljanja, koji bi trebalo da usmere i motivišu svakog pojedinca da odabere sopstveni put ličnog razvoja.

Izvor: BIZLife