Kako nas vide holivudske zvezde: Met Dilon zna za „šmek“ ovih prostora

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube

Proteklih decenija naš region, pa i Srbija u njemu, stekli su neslavnu reputaciju u svetu. Zato nam je, čini se, veoma važno šta taj svet kaže o nama i kako izgledamo u njihhovim očima.

Holivudski glumac Met Dilon gost je Srbije i festivala Kustendorf. Novinare je, naravno, zanima kako nas on vidi i kakvi su mu utisci.

Znam za balkanski “šmek” ovih prostora. Znam za užasne ratove devedesetih. Moj ugao gledanja na stvari stvorili su prijatelji Srbi, koje sam imao sreću da upoznam tokom godina.

 

Dilon, sudeći po izjavi za „Večernje novosti“,  uživa na Mećavniku i u našoj tradiciji. 

Prvi put sam u Srbiji, ali sam Srbe sretao po svetu i neki od vaših sunarodnika su moji sjajni prijatelji. To su bez izuzetka ljudi koji se raduju životu, cene humor i iznad svega – imaju izražen ponos i odvažni su. Iza teških ratnih godina, srpski ponos je ono što kao slika ostaje o jednom narodu. Na to se nadovezuje tradicija i ono iskonsko: ovde u Mećavniku, i to je fascinantno, dočekali su me hlebom, solju, rakijom za zdravicu. To je posebno, drugačije. A onda se ispred mene pojavio muzičar Marko Marković da trubama “oduva” sve ispred sebe. Volim balkansku muziku.

Izvor: Večernje novosti

Foto: Youtube