Klavirski trio “Remi Panosjan” 24. oktobra u Kombank dvorani

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Francuski klavirski trio “Remi Panosjan” nastupiće u Kombank Dvorani u Beogradu, 24. oktobra s početkom u 20 časova.

Ovaj virtuozni francuski trio nastupiće pred beogradskom publikom prvi put, dok su pre dve godine nastupali u Novom Sadu i Nišu.

Muzičko putešestvije tih mladih pijanista počelo je 2009. godine kada je Remi Panosjan osnovao trio, iz prijateljstva, započinjući saradnju sa kontrabasistom Maksimom Delporeom (Maxime Delporte) i bubnjarem Frederikom Petipreom (Frederic Petitprez). Već nakon dve godine, izašao je njihov album Add fiction, kojim su osvojili međunarodnu kritiku i publiku.

Trio je francuska radio-stanica “TSF Jazz” proglasila 2011. za otkriće godine i bio je pozvan da nastupi u pariskoj Olimpiji na večeri pod nazivom “Ti i noć i muzika”.

Već tokom prve četiri godine trio je održao više od 200 koncerata u Francuskoj, Brazilu Nemačkoj, Venecueli, Portugalu, Belgiji. Ostvario je čak pet turneja po Aziji, s više od 90 koncerata na džez festivalima širom sveta.


Drugi album BBANG izašao je 2013. godine i predstavljen je publici širom sveta – u Kanadi na džez festivalima u Otavi, Montrealu, Vankuveru, u Evropi na londonskom “Sunfest”-u, pariskom džez festivalu “New Morning” i “Enjoy” u Nemačkoj, kao i po Aziji, u Južnoj Koreji, Kini i Japanu.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

Piše: T. K.