Knjižara objavila da nije prodala NIJEDNU KNJIGU, a onda se desio RETVIT

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Mala nezavisna knjižara Petersfild iz Hempšira u Engleskoj u utorak nije prodala nijednu knjigu, prvi put u 100 godina poslovanja, ali preokret je donela objava na Tviteru.

Na zvaničnom Tviter profilu knjižare objavljena je fotografija praznih hodnika s porukom da je to prvi dan u njihovoj istoriji da niko nije ušao u knjižaru, piše FoNet, prenosi N1.

Nakon nekoliko sati, Nil Gejmen, autor naučnofantastičnih romana retvitovao je ovu objavu milionima svojih pratilaca i – narudžbine su počele da stižu.


Prilično bedan utorak za ovu knjižaru koja se bavi prodajom antikvitetnih i polovnih knjiga, pretvorio se u dan s odličnom zaradom. Zaradili su više od 1.000 funti i zapratilo ih je više od 1.100 korisnika Tvitera samo zbog jednog retvita.

Do srede uveče, originalna objava retvitovana je više od 6.000 puta i lajkovana 11.000 puta.

Tada je na Tviter profil knjižare postavljena puno optimističnija objava: “Kakva noć! Potpuno smo zatečeni. Imamo 1.100 novih pratitelja. Primili smo mnoštvo internet narudžbina. Sandučić nam je pun, primili smo više od 300 poruka. Odgovorićemo svima u što kraćem roku”.


Izvor: N1

Foto: Pixabay