Ko je dizajnirao ogrlicu iz filma „Oušnovih 8“?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

„Oušnovih 8“, film u režiji Geri Rosa, prikazuje Debi, sestru Denija Oušna, kako prikuplja žensku ekipu da bi izvele krađu nakita na Met Gala večeri.

Normalno, nakit koji se nosi u ovakvom filmu mora da privlači pažnju i oduzima dah. Zato je pravi i jedini izbor bio Cartier, koji je redizajnirao spektakularni istorijski komad nakita specijalno za film.

Master dizajneri ovog prestižnog brenda suočili su se sa izazovnim zadatkom da kreiraju ogrlicu za samo 8 nedelja to specijalno za proporcije vrata En Hatavej, koja je ogrlicu nosila, kao i za njenu top haljinu.

Ogrlicu, sačinjenu od niti dijamanata i obojenih dijamanata u svom originalnom formatu, prvi put je dizajnirao Žak Kartije (Jacques Cartier) 1931. godine za Maharaja of Nawanagar. Ogrlica više ne postoji, ali su sačuvani nacrti u arhivi.

Specijalno za film ogrlica je napravljena od prirodnog materijala cirkonijum oksid i obložena je belim zlatom kako bi imitirala velike dijamante. Ogrlica neće biti na prodaju i smatra se neprocenjivom s obzirom na to da je napravljana specijalno za ovaj film u pravo Cartier stilu.

Cartier je takođe otvorio i izložbu u Njujorku kako bi izložio skupoceni nakit koji možete videti na platnu.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay