Koliko košta letenje privatnim avionom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

San mnogih koji često lete avionom jeste da imaju privatni avion i da onda izbegnu terminale. Bez prolaska različitih kontola na aerodromima i avion samo za sebe, pa ko to ne bi voleo? U zavisnosti od vašeg budžeta za putovanje, možda biste mogli da iznajmite privatni avion za sledeći let.

Letenje privatnim avionom možda možete lakše priuštiti nego što vam se čini. Kako Forbes piše, ako letite najmanje 150 sati godišnje, privatni avioni bi možda bili čak i isplativiji od letenja komercijalnim letom u nekim slučajevima.

Koliko košta iznajmiti privatni avion?

Može se slobodno reći da većina ljudi nema između 1,4 i 2o miliona dolara na računu u banci za kupovinu privatnog aviona. Pored osnovnih troškova kupovine, morate platiti posadu, kupiti gorivo i vršiti rutinsko održavanje. Zamena samo jedne gume može koštati oko 2.000 dolara da se zameni.

Posedovanje privatnog aviona je zaista skupo.

Najjednostavniji način za mnoge ljude da lete privatnim avionom jeste da iznajme let, što se plaća standardno po satu letenja.

Koliko ćete to platiti zavisi od različitih faktora: trajanja leta, veličine aviona, broja putnika kao i da li ste član nekog kluba.

Možda ćete uspeti da sačuvate koji dinar tako što ćete se priključiti privatnom aero klubu. Osnovno članstvo obično je oko 1.000 dolara mesečno. Toj sumi bi onda trebalo da dodate vaše troškove za iznajmljivanje aviona, dok neograničeno članstvo u klubu može koštati oko 10.000 dolara mesečno.

Kako oni ističu, ne morate biti milioner da biste povremeno leteli privatnim letom, ali je sigurno da morate imati ozbiljnu svotu novca za tako nešto.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay