Koliko novca će biti utrošeno na “Internet stvari” u narednih pet godina

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Biti uspešan u digitalnom dobu ne znači pratiti najnovija dešavanja, već identifikaciju sa trendovima digitalizacije i sa tim gde oni (internet) vode – čak i pre nego što se pojave.

Business Insider tvrdi da će do 2023. godine, potrošači, kompanije i Vlade će instalirati više od 40 milijardi IoT uređaja širom sveta.

Da bi se kretali kroz tu mrežu, individue i organizacije moraju razumeti potpuni kontekst i funkcionalnost “stvari” uključenih u tu mrežu, ključne pokretače tog dela tržišta, ali i kako će to uticati na njihov svakodnevni rad.

Business Insider je prognozirao promene u narednih pet godina:

Potrošači: Samo u SAD se procenjuje da će broj pametnih uređaja do 2023. godine premašiti milijardu dolara, a da će potrošači izdvojiti oko 725 dolara po domaćinstvu – ukupno više od 90 milijardi dolara na IoT rešenja.

Preduzeća: Kompanije će da nastave da ulažu milijarde dolara u automatizaciju i u povezivanje uređaja. Predviđa se da će do 2023. godine, godišnja potrošnja na IoT rešenja dostići oko 450 milijardi dolara.

Vlade: Vlade na globalnom nivou uspostavljaju IoT uređaje, kako bi podstakle razvoj pametnih gradova, koji bi bili opremljeni inovacijama poput povezanih kamera, uličnog osvetljenja, komunalnih usluga i drugo. Godišnje ulaganje u ovu oblast do 2023. godine trebalo bi da dostigne 900 milijardi dolara.


Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: T. K.