„Krcko Oraščić – ostvarenje sna“ u Kombank dvorani 23. decembra

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Dečiji spektakl “Krcko Oraščić – ostvarenje sna” doživeće svoju premijeru 23. decembra u Kombank Dvorani. Čuvena bajka nemačkog pisca E.T.A. Hofmana koja više od dva veka osvaja srca dece širom sveta, prvi put će biti realizovana u modernoj verziji.

Tim okupljen oko svetski priznate primabalerine i balet majstora Ašhen Ataljanc, uz scenario i režiju pozorišnog reditelja Marka Manojlovića, raskošnu scenografiju i specijalne efekte napraviće do sada neviđenu predstavu za decu u srpskoj produkciji.

U ulozi Krcka naći će se mladi glumac Stevan Piale, dok će ulogu devojčice Klare izneti balerina i glumica Anisja Gavrilović. Čuvenog koreografa Marijusa Petipa, koji će se u predstavi pojaviti kroz lik Klarinog dede, igraće glumac Zoran Cvijanović.

Klasična priča o borbi dobra i zla koja fascinira najmlađe dobiće novo savremeno ruho, uz spoj igre, muzike, sporta i glume. Više od 200 dece stvoriće pravu čaroliju na sceni.

Bajka prati 12-godišnju devojčicu koja od svog dede dobija na poklon drvenog lutka – Krcka Oraščića. Razmažena Klara koja se nadala da će joj deda pokloniti najmoderniji tablet, razočara se kada ugleda drvenog vojnika i u hiru ga baca. Deda tada uzima stvar u svoje ruke i uvodi Klaru u tajanstvene svetove dobra i zla u kojima će devojčica prolaziti kroz mnoga iskušenja u njenom nastojanu da popravi polomljenog Krcka.

U njima uz pomoć svemoćnog kristala Krcko oživljava, zli miševi prave pometnju i prete velikim bitkama, a da li će Klara kroz ljubav otkriti prave vrednosti saznaćemo do kraja ove neodoljive avanture.

Učesnici predstave su pored glavnih glumaca i polaznici Škole igre Ašhen Ataljanc, počev od najmlađih pa do srednjoškolaca, profesionalni baletski igrači, mladi karatisti iz Karate kluba Diplomatik.

Predstavu koja će biti realizovana u koprodukciji Kombank Dvorane, Centra savremenog stvaralaštva – Mistria i Škole igre Ašhen Ataljanc, podržao je Sekretarijat za kulturu Beograda kao i Ministarstvo za kulturu Srbije.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

Piše: T. K.